Zonnepaneel met stekker: Supersola

8 januari 2024

Supersola is een innovatieve speler in de duurzame energiemarkt met een uniek product op de markt: het zonnepaneel met stekker. Dit baanbrekende concept combineert gebruiksgemak met duurzame energieopwekking, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel particulieren als bedrijven.

Zonnepaneel met stekker

Het kernidee van de Supersola zonnepanelen is eenvoudig: een zonnepaneel dat direct in het stopcontact kan worden gestoken. Dit betekent dat er geen ingewikkelde installatie of technische kennis vereist is. Je plaatst het zonnepaneel waar je wilt, steekt de stekker in het stopcontact, en je bent klaar. Dit maakt het zonnepaneel met stekker van Supersola niet alleen toegankelijk, maar ook uiterst flexibel. Bij Supersola kun je een daktest doen, om te kijken of jouw dak geschikt is.

Naast Supersola zijn er veel andere partijen met deze oplossingen, zoals Newpower en Offgridcenter. Feitelijk zijn dit vaak twee zonnepanelen met standaard plat-dakmateriaal van bijvoorbeeld Esdec en een micro-omvormer. Net als de Supersola, maar daarin zit alles verwerkt in een mooie kast. In Duitsland wordt het veel verkocht als ‘Balkonkraftwerk’. Daar zijn deze sets overigens een stuk voordeliger.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over zonnepanelen met stekker? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Voordelen zonnepaneel met stekker

Een belangrijk voordeel van de Supersola zonnepanelen is de onmiddellijke impact op het verlagen van de energiekosten. Zodra het paneel is aangesloten, begint het met het genereren van groene energie die direct wordt gebruikt in het huishouden of bedrijf. Dit vermindert de afhankelijkheid van het traditionele elektriciteitsnet en draagt bij aan een lagere energierekening. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je bent klaar.

Hoeveel Supersola’s aan elkaar?

Met de bijgeleverde verbindingskabel kun je maximaal drie Supersola’s aan elkaar koppelen. Bij de aankoop van meerdere Supersola’s krijg je de verbindingskabel gratis en automatisch erbij. Je kan maximaal drie Supersola’s per groep in de meterkast aansluiten. Omdat er vaak ook andere apparaten op de groep aangesloten zullen zijn, adviseren wij niet meer dan 3 Supersola’s per groep aan te sluiten. Zorg er wel voor dat het stopcontact waarop je de Supersola aansluit geaard is. Meer dan 3 Supersola’s aansluiten kan zonder ingrepen in de meterkast. Wil je bijvoorbeeld 6 Supersola’s plaatsen? Verdeel dan 3 Supersola’s over 2 stopcontacten. Let wel op: deze twee stopcontacten mogen dan niet op dezelfde groep zijn aangesloten!

Laat je een aparte groep in de meterkast aanleggen dan kan je tot maximaal 10 Supersola’s aansluiten op 1 groep in de meterkast.

Supersola zet ook in op duurzaamheid. Hun zonnepanelen met stekker zijn een milieuvriendelijke oplossing die helpt bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Door gebruik te maken van zonne-energie, een hernieuwbare energiebron, dragen gebruikers bij aan een groenere en schonere wereld. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar speelt ook in op de groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen.

Conclusie Supersola zonnepaneel met stekker

In een wereld waar duurzame energie steeds belangrijker wordt, biedt het zonnepaneel met stekker van Supersola een praktische, milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing. Het is een product dat inspeelt op de behoeften van de moderne consument en bedrijven, en draagt bij aan een groenere toekomst. Wil je meer dan 6 zonnepanelen? Overweeg dan een complete set via een betrouwbaar installatiebedrijf.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

18 reacties op “Zonnepaneel met stekker: Supersola

 1. Guido Janssens jan 14, 2024

  Graag meer toelichting en prijsvoorstel.

  • Peter jan 14, 2024

   Inderdaad eenvoudig en duur. 700 euro voor 1 paneel is ruim 200 duurder dan wanneer je een set van minimaal 6 panelen laat leggen. Het kan in sommige gevallen een redelijke oplossing zijn. Het is echter wel zo dat het plaatsen van meer dan 1 paneel op 1 groep niet mag! Simpelweg omdat er een regel is (nen1010)dit zegt dat er niet meer dan maximaal 517 Watt mag worden ingevoed. Dit omdat je helaas geen aftreksom hier los mag laten. Stel dat ik op een groep 3 panelen heb aangesloten en de zon schijnt optimaal dan heb je ongeveer 1100 Watt aan opbrengst. De stroom door er dan terug gaat via de wdc zal circa 5 ampère bedragen. Neem ik op dat moment ook 3680 Watt af via diezelfde wcd (16 ampère) dan belast je de wcd met 21 ampère. En hier komt de brandveiligheid om de hoek kijken. De wcd wordt nu overbelast. Normaliter schakelt de zekering uit echter deze “ziet” deze te hoge stroom niet. Nu zal deze situatie zeer weinig voorkomen maar een verzekeringsmaatschappij zal heel erg moeilijk van doen bij brandschade ten gevolge van. Het is vreemd dat supersolar beweert dat je 3 panelen op een bestaande groep mag aansluiten. Bij een behoefte van 3 of meer panelen zou ik hier zeker niet voor kiezen al is het maar vanwege de veel te hoge kosten.

   • Ik begrijp dat het volgens de Nen niet mag. Maar leg eens uit hoe je een groep met een wcd en afzekering van 16 ampère met eventuele zonnepanelen nog met 16 zou kunnen belasten? Als de zonnepanelen niet werken zou de groep ook te zwaar belast worden toch? Maximale is 16 ampère. Bv een boiler van 3500 watt. Nu komen op dezelfde wcd de panelen binnen met 1000 watt. Dan blijft de stroom door de wcd toch hetzelfde? Alleen de automaat wordt minder belast. Met 2500 watt. Toch?

   • Willem mrt 31, 2024

    Nen 1010 is geen wet. Het is een richtlijn. Professionals moeten zich daar aan houden. Particulieren niet. Het is slechts een advies/richtlijn.

  • Peter jan 14, 2024

   Aanvulling op vorig bericht, omdat het paneel een stekker heeft valt dit niet onder de Nen1010!
   In mijn beleving ondanks dit toch niet aan te bevelen om 2 of 3 panelen op een bestaande groep te plaatsen

   • Ik was me er ook in aan het verdiepen. Zou toch raar zijn dat, omdat deze met een stekker zijn aangesloten, dan die normen ineens niet gelden? Het lijkt wel zo te zijn inderdaad, maar een stekker wel of niet maakt niet dat een bepaalde niveau Wp teruglevering ineens wel of niet veilig is….

  • Wat is hier nieuw aan?
   Micro omvormers bestaan al lang.
   Die kan je altijd rechtstreeks aansluiten. Of dat nu op een wcd is of op een aparte groep.
   En volgens mij maakt het ook niet uit wat voor een verbruikers op een groep zitten. De Micro omvormers zullen alleen maar de stroom afname van het net, dus door de automaat, verlagen. Als de groep 16 ampère zou trekken en de panelen brengen 10 ampère op, dan gaat er toch nog maar 6 ampère door de automaat. Of heb ik het nu mis? De Micro omvormer is geen gebruiker.
   Als de installatie met een string omvormer op een wasmachine groep op bijvoorbeeld de zolder met een verdeler kast wordt aangesloten. Dan wordt de bedrading naar de groepenkast toch ook niet vervangen omdat er dan 2x 16 ampère wordt afgezekerd?
   Maar het is uiteraard beter, veiliger en netter om er een aparte groep voor te gebruiken. En de kabels netjes weg werken in buis of goot zodat deze niet kunnen beschadigen.
   In dit geval moet je het ook niet te makkelijk opvatten. Panelen op het dak, omvormers eronder en dan de uitgaande kabel met een stekker in een wcd. Ergens naar binnen, door een deur of raam, op een verlengsnoer, op een wcd in de tuin? Stekker aansluitingen zijn gemaakt voor verplaatsbare apparaten. Ik vind panelen op een dak of aan een balkon nou niet echt iets verplaatsbaar.
   Elektrische aansluitingen maken op deze manier kunnen altijd risico’s met zich meebrengen. Ook met 1 ampère kan je kortsluiting of brand krijgen.

 2. Jack Farbarn jan 14, 2024

  Leuk produkt, maar duur!
  Met iets meer moeite kun je veel goedkoper beter zelf 1 of 2 zonnepanelen, steunen en een micro omvormer aanschaffen. Ook dat kan direct in het stopkontakt zoals beschreven in het artikel.
  Bijkomend voordeel: je kunt zelf beslissen welk merk en type zonnepaneel je wilt met hoeveel Wattpiek.

 3. Max 3 panelen per stopcontact zonder verder ingrepen? Dit is 3 x 370 = 1110 Wp.
  Ik heb geleerd dat je boven de 600 Wp een PV verdeler nodig hebt.
  Toch foute informatie die hier gegeven wordt.

 4. Henri jan 14, 2024

  Dat mag al jaren niet meer. En het bestaat ook al jaren, dus weer een bedrijf dat snel geld wil verdienen met een onveilig product. Zogenaamd groen.

 5. Schoukens jan 14, 2024

  Er wordt nergens van de prijs per paneel gesproken.
  Wat bedraaydie?

 6. Berend jan 14, 2024

  Wat kosten de panelen

 7. Frans jan 15, 2024

  Geachte heer Hartgers,

  Dit is geen uniek concept, want op de Bouwbeurs van 1999 heeft Ubbink uit Doesburg dit al gelanceerd onder de naam Solosun. Helaas was de prijs van zonnepanelen in die tijd nog enorm hoog en werd de investerings-subsidie snel weer afgeschaft door onze onbetrouwbare overheid. De markt die overbleef was voor wereldverbeteraars en die bleek erg klein.

  Met vriendelijke groet,

  Frans Ravestein (gepensioneerd manager R&D Ubbink)

 8. Waarom zijn zonnepanelen altijd zo duur en zwaar? Komt dat door het harde glas? Geef mij dan een zonnepaneel zonder dat harde glas. Dan zet ik het voor het raam, binnen, in plaats van gordijnen…