Review: Netatmo slim weerstation

12 april 2024

Afgelopen maand heb ik het Netatmo Slim Weerstation in en buiten ons huis geïnstalleerd. We hebben ons huis de laatste jaren flink geïsoleerd: triple glas, spouwmuurisolatie, kierdichting. Een goed moment om beter te weten – en te meten – hoe het staat met onze gezondheid in huis.

Wat meet het Netatmo Weerstation?

Het weersatation van Netatmo meet de binnentemperatuur, het geluidsvolume en de luchtkwaliteit. Daarbij is er ook een buitemodule die de luchtkwaliteit en buitentemperatuur monitort. En los daarvan: hij ziet er ook nog eens heel erg mooi uit.

Ik heb me voor deze review gericht op onze huiskamer: hoe is de luchtkwaliteit gedurende de dag en wanneer moeten we zeker gaan ventileren? De lucht in je huis kan door te weinig ventilatie snel vervuilen. Het Netatmo weerstation vertelt je precies van het CO₂-niveau in de ruimte is. En daar heb je niet per sé een app voor nodig: met een gekleurde strip aan de voorkant van de benen-unit zie je precies of je moet ventileren. En natuurlijk kun je de Netatmo app zo instellen dat ‘ie je een seintje geeft.

Netatmo weerstation app

Wat ik leuk en goed vind aan de app: je hebt geen abonnement nodig om historisch inzicht te krijgen. Handig, want door even terug te kunnen in de tijd, zie je precies wanneer je de volgende keer eerder moet ventileren. Een paar highlights:

  • ’s Avonds 3 vrienden op bezoek: na 45 minuten stijgt het het CO₂-niveau tot zo ver, dat er een extra rooster open moet.
  • Op een druilige dag met het hele gezin binnen en de verwarming staat aan – continu ventileren.
  • Elke dag aan het eind van de middag, als de zon weer schijnt, even een half uurtje het raam in de woonkamer open.

De app is heel overzichtelijk en koppelen van de twee units was binnen een paar minuten klaar. Aan de bovenkant van je scherm zie je de situatie buiten en daaronder hoe het binnenklimaat ervoor staat. In dit geval: alles groen!

Conclusie: Netatmo weerstation kopen

Conclusie: het Netatmo weerstation is een mooie toevoeging aan je slimme huis. Het is zeker niet de goedkoopste manier om je CO₂-niveau in huis te meten, maar er zitten veel andere slimme dingen in. Vooral de koppeling met HomeKit (de Woning app van Apple) of Google Home is perfect. En: je hebt geen aanvullend abonnement nodig, daar hou ik van! Hieronder vind je de goedkoopste prijs van het Netatmo weerstation bij Bol.com.

Het Netatmo Weerstation koop je onder andere bij Bol.com.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Review: Netatmo slim weerstation

  1. En dan kan je natuurlijk leuke dingen gaan doen met Home Assistant (waar Netatmo perfect mee te koppelen is).

    Zo gaat de ledstrip achter mijn desk in mijn home office op rood als de CO2 te hoog wordt.

    Bijkomend voordeel met Netatmo is dat alles in een Franse cloud zit en dus niet bij Google en co.