Whoppah: een duurzame design marktplaats voor je interieur

11 april 2024

Onlangs ben ik Whoppah tegengekomen, een marktplaats waarop tweedehands designmeubels en -objecten worden verhandeld. Hergebruik en duurzaamheid in de wereld is iets wat bij mij hoog op de agenda staat, en in de wereld van interieurdesign was er nog niet zoveel met enige cache beschikbaar op dit vlak. Dus ben ik eens in het platform gedoken…

Wat maakt Whoppah anders?

Whoppah is een marktplaats waarbij verkopers tweedehands meubels, kunst en designitems aanbieden. Maar het platform ziet er heel anders uit dan bv. een Marktplaats.nl. Het voornaamste is dat het duidelijk meer klasse heeft. Het zet de objecten op de website echt in het zonnetje, zoals je dat ook kent van bv. Catawiki. Er is dan ook een curatieteam die de mooiste items uitlicht. De curatoren checken ook de echtheid van de objecten die op het platform worden aangeboden.

Voor ieder wat wils

Ik was wel benieuwd en ben ook eens gaan rondneuzen wat er allemaal beschikbaar is op Whoppah. Er wordt in vier categoriën objecten aangeboden: meubels, verlichting, kunst en decoratie. Ook kun je op stijl zoeken, zoals vintage, waaronder je onder andere een vintage kroonluchter en vintage kast vindt.

Hergebruik

Het platform moedigt het idee van hergebruik aan, wat aansluit bij de groeiende behoefte aan duurzamere consumptieopties. De mogelijkheid om designobjecten een tweede leven te geven, spreekt tot de verbeelding van velen die zowel design waarderen als bewust om willen gaan met hun impact op het milieu.

Grootse plannen

Na een succesvolle financieringsronde heeft Whoppah plannen aangekondigd om uit te breiden naar andere Europese landen. Dit voornemen is niet alleen interessant vanwege het zakelijke aspect, maar ook omdat het de mogelijkheid biedt om de boodschap van duurzaamheid verder te verspreiden.

Conclusie

Ik ga de komende tijd zeker met enige regelmaat rondneuzen op Whoppah. Het is een mooie combi van een plek waar echt unieke spullen te vinden zijn, wat ook nog eens heel duurzaam is omdat je oude materialen hergebruikt in plaats van dat er weer iets nieuws gemaakt moet worden. Het voelt goed om deel uit te maken van een platform dat hergebruik stimuleert en daarmee bijdraagt aan een vermindering van de noodzaak voor nieuwe productie.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Whoppah: een duurzame design marktplaats voor je interieur

  1. J.betten apr 12, 2024

    Pas op met whoppa verkopen veel afgekeurd en onveilig spul zoals zware glastafel met draaimechaniek. Wat gebeurt er als je een blad iets verdraait de hele tafel valt om beklagend gedaan geen retour zou normaal zijn ! Als dat gebeurd terwijl een kind naast speelt heeft hij/zij gebroken vingers of ze liggen er af . Let nu op !!!!reactie whoppaa dan kunt u hem beter op onze site zetten om hem aan een andere klant te verkopen !!! Ja hoor dan kan die met zijn kinderen naar de spoedhulp . Maar geen actie van (service) je kunt naar je geld fluiten en garantie helemaal . Dus beter ergens anders leuk tafeltje kopen