Duurzame cadeaus

1 november 2021

Of je nu op zoek bent naar duurzame Sinterklaascadeaus, duurzame verjaardagscadeaus, duurzame cadeaus voor kinderen of gewoon een duurzaam aardigheidje voor iemand, ik hoop je hierbij een berg inspiratie te geven! Je bent in elk geval al supergoed bezig dat je kiest voor een duurzaam cadeau. De aarde is je dankbaar!

Veel mensen weten het niet, maar spullen kopen heeft voor de meeste Nederlanders de grootste impact op het milieu. Meer nog dan vliegen of vlees eten. Als we dus willen verduurzamen, is het heel slim om onze spullen onder de loep te nemen. In deze blog schrijf ik er meer over.

Niets nieuws

Het meest duurzame is volgens mij om niks nieuws te geven. Er worden zoveel spullen weggegooid, je kunt tegenwoordig tweedehands de mooiste dingen vinden. Het nadeel vind ik wel dat het soms een hele speurtocht is om precies dat te vinden waar je naar op zoek bent. Dus ja, ik begrijp het heel goed als je toch wat nieuws wilt kopen. Ik doe het zelf ook, ik ben verre van perfect. En ik help je hier graag mee op weg.

Wat zijn duurzame cadeaus?

Onderstaande cadeaus zijn door mij met zorg geselecteerd en naar mijn strenge standaard echt duurzaam. Dit betekent dat het bedrijf een duurzame missie heeft, het van duurzame materialen wordt gemaakt en de CO2-uitstoot laag wordt gehouden. Veel producten hebben een eigen site waar je het kan bestellen, maar toch verwijs ik vaak naar bol.com omdat ik weet dat mijn lezers daar graag bestellen. Simpelweg omdat het zo makkelijk is en goed geregeld, plus je kan er in een keer een hele bups bestellen.

Duurzame cadeaus voor kinderen

Volgt spoedig! Kom binnen een paar dagen terug!

Duurzame cadeaus voor volwassenen

Duurzame sokken

Lotika is een duurzaam merk dat alleen duurzame, biologische materialen gebruikt. Denk aan biologisch katoen, bamboe of hennep. De arbeidsomstandigheden zijn Fair en worden gecontroleerd.

Duurzaam waterflesje

Er zijn megaveel duurzame waterflesjes te vinden. Ik ben dol op die van Retulp, gemaakt van suikerriet, maar sterk als plastic, misschien nog wel sterker. Ik heb de onderstaande bidon en hij viel een keer van mijn fiets op de weg. Er zijn serieus twee auto’s overheen gereden en hij was nog helemaal goed! Beetje ingedeukt, maar zo weer gefixt!

Klik hier voor alle producten van Retulp: koffiebekers, thermosflessen, bidons en meer.

Ook 24 bottle maakt duurzame drinkflesjes. Deze worden gemaakt van staal. Ik vind het heerlijk drinken want er zit geen plasticsmaak aan. Ik hou ook van het gevoel van staal in m’n handen. Er worden steeds toffere opdrukken gemaakt. Check ze allemaal hier.

Duurzame cadeaubon

De Sustainable Fashion Giftcard vind ik heel tof. Er zijn ontzettend veel echt duurzame kledingmerken en die komen allemaal een stapje dichterbij met deze giftcard. Je kunt hem bij meer dan 70 verschillende merken inwisselen dus er zit voor iedereen wat bij! Voordeel van de cadeaubon is natuurlijk dat je zelf het bedrag kan kiezen, want de merken zijn soms aan de prijzige kant.

Ook de Ecocadeaubon is een favoriet. Er is zoooveel keus! Laptoptassen, schoonmaakmiddelen, speelgoed, pannen. Hier zie je wat je allemaal kan kopen voor deze bon.

Duurzame geurtjes

Een parfummetje of eau de cologne, altijd een fijn cadeau! En sinds er meer bekend is geworden over de slechte impact die parfum op het milieu kan hebben, is er veel meer aandacht voor duurzame geurtjes. De Bijenkorf maakt een behoorlijk strenge selectie op duurzaamheid dus hier kun je met een gerust hart duurzaam parfum kopen. Bekijk hier alle merken.

Duurzame portemonnee voor pasjes

Waar heb je tegenwoordig nog kleingeld voor nodig? Secrid maakt al jaren fantastische portemonnees, vooral voor pasjes maar er zijn er ook waar wel cash in past. Zij hebben heel goed in de gaten waar hun uitstoot ligt, en proberen dit in de hele keten zo laag mogelijk te houden. Het meeste wordt lokaal geproduceerd en deels in sociale werkplaatsen. Bekijk hier alle pasjeshouders.

Gas besparen met deze radiatorventilator

Dit product heb ik al jaren en ik ben fan! De ventilator plaats je onderin de radiator zodat hij warme lucht naar boven blaast die anders te veel blijft hangen. Daardoor komt er steeds weer koelere lucht in de verwarming, die opgewarmd wordt. Dit werkt veel efficiënter en zo wordt het een stuk sneller warm in de ruimte. Check hieronder mijn review. Echt een topcadeau, want de ontvanger kan hiermee flink geld besparen!

Duurzame chocolade

Wie houdt er niet van chocola? Tony’s Chocolonely is een duurzaam merk dat oog heeft voor de arbeidsomstandigheden in de hele keten. Zij hebben ook leuke feestverpakkingen! Check hier allerlei duurzame chocolademerken.

Tony’s mix

Heb jij nog meer ideeën?

Laat me weten wat je mist! Deze blog blijft onder ontwikkeling dus kom vooral later terug voor nieuwe ideeën.

En wil je wekelijks geïnspireerd worden met nog veel meer duurzame tips? Schrijf je dan hieronder in, dan hou ik je op de hoogte van de laatste blogs! Ik beloof dat ik geen spam zal sturen.

Blijf op de hoogte [mc4wp_form id=”561″]

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *