Zonnepanelenoffertes… ze staan vol met technische termen. Maar hoeveel wattpiek is wijsheid? Moet je nu gaan voor micro-omvormers of optimizers? Glas of glasfolie? Blauw of zwart? In deze aflevering laten wij ons zonlicht schijnen op zonnepanelenoffertes en vertellen we je wat de belangrijkste keuzes zijn, en waar je niet naar hoeft te luisteren, zodat jij een overwogen keuze kan maken.

In deze aflevering van de Groene Nerds podcast duiken we dieper in zonnepanelen en delen waardevolle inzichten over waar je op moet letten bij het kiezen ervan. We hebben experts geraadpleegd, zoals Maarten Oostrum van FYXN, die ons helpt te begrijpen welke criteria ( prijs, type panelen, omvormers, garantie en installatie) essentieel zijn bij de aanschaf van zonnepanelen.

We bespreken het belang van garantie, installatie en hoe deze aspecten zijn omschreven in de ontvangen offertes. Daarnaast onthullen we het verschil tussen blauwe en zwarte panelen, de keuze tussen glas-glas en glasfolie panelen, en diverse beschikbare omvormers. Door de tips en ervaringen van onze experts kunnen luisteraars geïnformeerde beslissingen nemen bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen. We benadrukken ook het belang van de omvormer, schaduwval en oriëntatie van het dak, en waarom een weloverwogen beslissing cruciaal is voor optimale prestaties van zonnepanelen op lange termijn.

Shownotes

Bekijk deze aflevering

Luister deze aflevering

Via Apple Podcasts of je favoriete podcast-app.

Hoofdstukken

0:00 Welkom
1:10 Danny heeft last van FOMO
4:35 Vehicle-to-grid: nee toch niet
5:40 De prijzen van zonnepanelen
6:14 Zonnepanelen offertes: wat moet je nu naar kijken?
10:20 Kwaliteit van de afwerking
11:56 Opwek: Wattpiek per m2 in plaats van de wattpiek per paneel
15:12 De kleur: blauw op zwart?
16:58 Materiaal: glas-glas of glas-folie?
19:19 Omvormer: centrale omvormer, micro-omvormer of optimizers?
24:16 Slimme of domme omvormer?
28:13 Garantie: productgarantie en installatiegarantie
33:10 Vraag om foto’s. Werken ze netjes?

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *