Hebben we in teveel zonne-energie in Nederland? Als je het nieuws leest lijkt dat wel het geval. Energieleveranciers vragen terugleverkosten en het stroomnet knapt uit z’n voegen. Maar niets is minder waar. Er moet nog heel veel zonnestroom bij! Maar hoe gaan we daar voor zorgen? In deze aflevering vertelt Sven Pluut over hoe je met ZonnepanelenDelen direct kunt investeren in zonnepanelen op daken van bedrijven en boeren die dat zelf niet kunnen betalen!

We willen meer zonne-energie, want zonne-energie is fantastisch! ☀️ De kosten van zonnepanelen zijn heel laag. Er is bijna geen onderhoud nodig. Af en toe eens inspecteren, en een wasdag. Dat maakt zonne-energie erg betrouwbaar, en ondanks dat het weer wisselt kunnen we goed inschatten hoeveel er waar wordt opgewekt. Wat zonnepanelen als energiebron ook uniek maakt is dat de opwek decentraal is en je ze kunt plaatsen waar je energie nodig hebt.

Maar ligt Nederland niet al vol met panelen? Nee, aldus Sven. Sterker nog, de huidige 25 GWh aan opwekcapaciteit moet de komende tien jaar doorgroeien naar 50 GWh. Dat moet voor een groot deel gaan komen van de daken van mkb-bedrijven. Het enige is: zonnepanelen zijn duur in de aanschaf. Dit is waar ZonnepanelenDelen om de hoek komt kijken.

In deze podcast vertelt Sven hoe ZonnepanelenDelen werkt, waarom bedrijven zich aanmelden, waarom klanten investeren in zonnepanelen op daken van anderen en hoe het bedrijf begon met het dak van de Euroborg, het stadion van FC Groningen. En Danny en Aljo vertellen bij welke bedrijven zij hebben geïnvesteerd in een dak vol zonnepanelen.

💰 Exclusief voor Groene Nerds: 25 euro gratis investeringstegoed voor nieuwe investeerders!

Jij ontvangt als De Groene Nerds luisteraar €25 euro investeringstegoed cadeau om te investeren via ZonnepanelenDelen. Voorwaarde is wel dat je nu nog geen klant bent bij ZonnepanelenDelen. Meld je via dit formulier aan, en je ontvangt van ZonnepanelenDelen een vouchercode in je e-mailinbox om de 25 euro investeringstegoed te verzilveren.

Shownotes

Bekijk de video

Of luister via je favoriete podcast app

Hoofdstukken

00:00 Welkom!
01:20 Hoe is ZonnepanelenDelen ontstaan?
02:35 De Euroborg: het eerste project
03:15 VvE’s zijn de grote zonnepanelen-killer
03:50 Virtueel salderen
06:00 Voetbalsupporters liepen nog niet warm
07:59 Waarom kopen bedrijven niet zelf zonnepanelen?
09:45 Zonnepanelen zijn gaaf!
12:30 Waarom doen mensen mee met ZonnepanelenDelen?
14:30 Waar hebben Danny en Aljo zonnepanelen
16:00 Hoe groen is ESG-beleggen?
17:52 Impactbeleggen
18:40 Zonnepanelen zijn gaaf! (2)
20:00 Het net piept en kraakt
21:32 Hoeveel zonnestroom komt er nog bij?
27:00 Hoe werkt ZonnepanelenDelen voor bedrijven?
29:48 Hoe werkt terugleveren voor bedrijven?
32:00 Aftoppen
33:32 Binnenkort: BatterijDelen
34:43 De ambities van ZonnepanelenDelen

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *