In deze aflevering van de Groene Nerds is Jesper Weiland te gast. Jesper is ondernemer en liet een heel duurzaam en slim kantoorpand verrijzen in Zevenaar. Het kantoor heeft honderdvierenveertig zonnepanelen, en vrijwel alle collega’s rijden een elektrische auto. Helemaal top.

Een boze brief van Alliander veranderde de stemming. Er mocht nog maar voor de helft van de capaciteit worden teruggeleverd. Jesper liet zich niet kennen en inmiddels is qua energie zo geoptimaliseerd dat het pand en de elektrische auto’s optimaal zélf gebruik maken van de aanwezig zonne-energie.

Het hele team bij Exonet heeft toegang tot de software en mag zelf slimme dingen bouwen. Dat leidde al tot vele ‘mission-critical’ innovaties, zoals het automatisch voorverwarmen van het tosti-ijzer als er geluncht gaat worden, verlichting die automatisch allemaal uit gaat als de schoonmaakster het pand verlaat en ‘Bar Barrie’ die automatisch aangaat als vrijdagmiddag 16u de klok slaat en het tijd is voor vrijmibo. Kortom: een aflevering boordevol inspiratie voor groene nerds!

Bekijk de video

Of luister via je favoriete podcast app


Hoofdstukken

00:00:00 Welkom bij de Groene Nerds podcast met Jesper Weiland
00:03:36 Bouwen van een duurzaam kantoorpand
00:09:01 Slimme oplossingen voor energieverbruik in het pand
00:17:53 Balanceren van energieverbruik en teruglevering
00:28:57 Gunstige momenten voor laden met slimme aansturing
00:33:00 Berekeningen voor laadtijden
00:41:51 Personalisatie van kantoorruimtes
00:47:49 Samenwerking en kennisdeling in community

Shownotes

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *