Hoe winstgevend blijft de thuisbatterij?

8 juli 2024

Vandaag in EenVandaag een item over de thuisbatterij. Groene Nerd Aljo Hartgers werd door EenVandaag geïnterviewd over zijn thuisbatterij van Zonneplan.

Lees meer over de thuisbatterij in ons dossier thuisbatterij of direct over btw-teruggaven van je thuisbatterij als particulier en de regelingen voor eigenaren van een bedrijf.

Bekijk het thuisbatterij-item van EenVandaag

Mijn investering: Zonneplan Nexus

Afhankelijk van hoe je de thuisbatterij inzet kan deze wel degelijk winstgevend zijn. Zo heb ik een 20 kWh thuisbatterij van Zonneplan. Deze handelt de komende jaren nog op de onbalansmarkt. Zonneplan noemt dit PowerPlay. Maar deze slimme batterij kan, als de salseringsregeling is afgelopen, ook mijn eigen opslaan en later op de dag, zoals in de avond, verbruiken. Tel uit je (mijn) winst! Wil je weten hoe het werkt, bekijk dan ook de demonstratie-thuisbatterij op de site van Zonneplan.

Thuisbatterij van Zonneplan Aljo Hartgers

Overzicht thuisbatterijen

Maar er zijn nog veel meer thuisbatterijen, zoals die van Sessy. Deze kun je zelf helemaal inrichten zoals je wil. Bijvoorbeeld alleen laden met je eigen opgewekte stroom of Nul Op de Meter (NOM). Op de dossierpagina hebben we een enorm overzicht voor je gemaakt. Dan kan je kiezen wat jij belangrijk vindt!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

2 reacties op “Hoe winstgevend blijft de thuisbatterij?

 1. AJ Blok jul 8, 2024

  Beste Aljo,

  Wij hebben ons huis gerenoveerd en zijn van het gas af, dus volledig electric, met een thuis batterij van 21KwH

  Deze batterij verdien ik 4 jaar terug, zonder te handelen in de onbalans markt.

  Normaal gesproken betaalde ik ongeveer 200 Euro per maand aan mijn energieleverancier voor de electra, als ik dit 8 maanden per jaar kan doen bespaart dat mij al 1600 Euro per jaar. Wij hoeven per slot van rekening ‘snacht of overdag stroom in te kopen. Hierbij bovenop komt het stuk gedeelte van teruglevering. Inderdaad dit zal nu nog worden gesaldeerd. Op dit moment is maandelijkes energienota -/- 50 Euro. Ook dit meenemend in mijn berekening van 8 maanden kom ik uit op additioneel 400 Euro.

  Per jaar hoef ik dus 2000 Euro minder uit te geven aan energiekosten hetgeen betekend dat ik de investering in ongeveer 4 jaren terugverdien.

  Mijn doel is ook om zo min mogelijk energie in te kopen, maar zelf op te wekken.

  Conclusie is dat een thuisbatterij wel wordt terugverdiend, maar dat het verhaal goed verteld moet worden en minder uit een oogpunt van handelen. Door mijn wijze verdienen wij als je 2000 Euro per jaar na 4 jaar van terugverdienen. Het is een stabiele onderstroom.

  Je mag me bellen/mailen voor aanvullende info.

  Met vriendelijke groet,

  Andre een doe het duurzamer
  0653230602

 2. Harry jul 14, 2024

  Goedemorgen

  Ik heb met veel interesse één en ander gelezen op deze site. Heb ook contact gehad met zonneplan, maar hun aanbieding is alleen maar met een dynamisch contract en dat zie ik niet zo zitten. Wij hebben al 5 jaar zonnepanelen met Solar Edge omvormer met nog een ouderwetse draaischijf dus die telt gewoon terug. Onderstaand verhaal van Andre wekte toch mijn interesse vanwege thuisbatterij zonder dynamisch contract en 21kWh. Dus ben benieuwd welke dat is

  Gr Harry Maas