Zelf maken: een hip hangend plantenbakje van kokosnoot

20 september 2018

Vandaag laat ik zien hoe je voor een miniem bedrag en met enige kluszin een of meerdere toffe hangpotjes maakt van de schil van een kokosnoot. Wij hadden de kokosnoten gekocht bij de toko, gewoon om op te eten. Wel had ik al het idee om er daarna een hangpotje van te maken. Ik had deze al eens gezien in een interieurwinkel, maar ik vond ze loeiduur! Het zelf maken is een halfuurtje werk voor twee potjes en het resultaat vind ik zelf erg geslaagd.

Je hebt nodig: gereedschap, een boor of priem, een (decoupeer)zaag, draad, aarde, mos (liefst wel, houdt de aarde vochtig) en wat stekjes.

En zo maak je het: zoals ik al zei; het idee was om de kokosnoten en het sap eerst op te eten, maar een van de noten bleek bedorven. Wist jij dat kokosnoot dan echt enorm gaat stinken? Ik niet, maar dat vergeet ik nu niet meer… Des te meer reden om er dan maar een upcycling projectje van te maken, want anders had ik ‘m zo de vuilnisbak ingekieperd. Het dopje van de kokosnoot afgezaagd (in dit geval met de decoupeerzaag, een gewone zaag werkt ook, ben je wat langer bezig). En dan (met mijn neusgaten zo veel mogelijk dicht) met een vork en een rond botermes de kokoslaag verwijderen. Dit gaat redelijk makkelijk. Met de boor voorzichtig drie gaatjes maken in de rand van de kokosnoot en een klein gaatje aan de onderkant (weglekken overtollig water). Draad, in dit geval hennepdraad, er doorheen halen. Aarde in het potje. Ik heb een plakje mos uit de tuin getrokken. Daar een gaatje ingemaakt en hier het plantje ingezet. De stekjes zijn in dit geval een plantje uit Frankrijk en een wortelgeschoten stuk gember. Ik ben zo benieuwd naar die gember! Lijkt me tof als dat een hele plant wordt.

En nu hangen maar! Dit kan jij ook, want zo klusvaardig ben ik niet en mij is het ook gelukt, leuk als cadeautje ook!
De prijs: 2 kokosnoten (1 wel opgegeten en overige rasp later nog verwerkt in zelfgemaakt kokosijs en Thaise curry), een hand aarde, drie draadjes.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op mijn blog www.datmaakjelekkerzelf.nl over mijn zoektocht naar back to basic (met een knipoog ;).

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Zelf maken: een hip hangend plantenbakje van kokosnoot

  1. izerina sep 20, 2018

    Oh wat leuk,dat is tijdloos.Ruim 50 jaar geleden maakte ik ze al voor mijn studentenkamer.