Test: je huis ecologisch schoonmaken met Ecover

7 augustus 2015

Wat leuk, er werd ineens een pakketje van Ecover bij het hoofdkwartier van Eigenwijs Blij bezorgd! Nu ken ik de ecologische schoonmaakmiddelen van Ecover eigenlijk al best goed. Sterker nog, ik gebruik ze denk ik al meer dan vijf jaar. Maar ik verspreid graag nogmaals het woord en laat bovendien graag andere mensen met nieuwe producten kennismaken. Sinds 2 weken hebben we een huishoudster en zij mocht daarom lekker haar mening geven over schoonmaken met Ecover.

Ecover: ecologische schoonmaakproducten uit België

Ik heb al meerdere keren geschreven over Ecover, bijvoorbeeld over de ecologische vloeibare handzepen en het ecologische wasmiddel zonder parfum. Ecover is zeker geen nieuwe naam aan de ecologische sterrenhemel. Het Belgische merk bestaat al 35 jaar en is de grootste producent van ecologische was- en schoonmaakproducten in Europa. Ecover produceert wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten op basis van plantaardige grondstoffen en mineralen. De schoonmaakmiddelen van Ecover zijn volledig biologisch afbreekbaar en nooit op dieren getest.

Mijn huishoudster kende Ecover ook al…

Toen onze nieuwe huishoudster medio juli voor het eerst kwam schoonmaken, drukte ik haar de allesreiniger en wc-reiniger van Ecover in de handen. “Ah, die ken ik al, die zijn fijn!” Daar ging mijn insteek voor dit artikel… Maar het is een goed teken dat iemand die meerdere huizen schoonmaakt tevreden is over Ecover. Sterker nog, ik heb Ecover leren kennen door onze vorige huishoudster, die van 2008 tot 2010 ons huis schoonmaakte. Zij stond erop dat we Ecover kochten in plaats van reguliere, chemische schoonmaakmiddelen.

Het hele huis fris met de ecologische allesreiniger van Ecover

Dan toch maar aan de slag. Deel 1 van het verrassingspakket was de naar citroen ruikende variant van de lijn aan ecologische allesreinigers van Ecover. Houd je niet van citroen? Er is ook een variant met de naam ‘Pink Blossom’, die ongetwijfeld naar zomerse bloemen ruikt. De allesreiniger van Ecover doet wat hij moet doen: schoonmaken en een prettige geur achterlaten. Ik kan er niks negatiefs over zeggen, behalve dat ik citroen een beetje een oubollige geur vind. Voor mij dus graag de pink blossom.

De toiletpot én de wasbak schoon met de ecologische wc-reiniger van Ecover

Deel 2 van het verrassingspakket van Ecover was een “Misschien wat langer inweken, maar ze zijn goed”

Ook al kende onze huishoudster Ecover al en vond ze deze ecologische schoonmaakmiddelen dus al goed, ik wilde toch nog even een echte quote. Haar professionele mening over Ecover: “Ze zijn goed. Heeft misschien wat meer inweektijd nodig, maar komt goed.” Haha, en daar vertrouwen we graag op. Later zei ze nog dat het fijn is dat de producten van Ecover niet prikken aan je handen (ze maakt schoon zonder handschoenen) en dat eigenlijk iedereen dergelijke producten zou moeten gebruiken (ja, echt!). Geslaagd dus!

Wat zijn jouw ervaringen met ecologische schoonmaakmiddelen?

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *