Review: Tenways AGO X urban allround e-bike

21 juni 2023

Maak kennis met de AGO X, een opwindende elektrische fiets die stijl, comfort en prestaties combineert. Of je nu een man of vrouw bent die op zoek is naar moeiteloos rijplezier, deze fiets biedt een betrouwbare en krachtige ervaring. Met zijn gestroomlijnde ontwerp, krachtige elektromotor, geavanceerde batterijsysteem en hoogwaardige functies, is de AGO X de ideale metgezel voor zowel dagelijkse ritten als avontuurlijke tochten.

Lees alle Tenways reviews:

Over Tenways

Tenways is een relatief nieuwe speler op de e-bikemarkt. Het bedrijf is in 2021 opgericht na een succesvolle crowdfundingcampagne via Indiegogo. Datzelfde jaar openden ze hun hoofdkantoor in Amsterdam en werd de Tenways CGO600 gelanceerd. Naast de 600-serie heeft Tenways CGO800S aan hun portfolio toegevoegd. En op 22 februari lanceerde Tenways de CGO600 Pro. Nu is ook de Tenways AGO X gelanceerd.

De AGO X is een stevige en krachtige elektrische fiets die perfect is voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige fietservaring. Deze fiets combineert stijl, comfort en functionaliteit om je te helpen genieten van moeiteloos rijden op allerlei terreinen.

Bestellen van de Tenways e-bike

Bestellen via de online shop van Tenways gaat heel eenvoudig. Ik bestelde mijn eigen Tenways op dinsdagavond en op vrijdagochtend werd ‘ie bezorgd. Ze hebben een magazijn in Nederland. Bij Tenways hebben ze regelmatig leuke acties, zoals een gratis spatbordenset en standaard. Ik kreeg een gratis waterdichte tas bij mijn fiets.

De Tenways AGO X e-bike

Met zijn gestroomlijnde en moderne ontwerp is de AGO X niet alleen een lust voor het oog, maar ook zeer praktisch. De fiets is uitgerust met een krachtige elektromotor van 504 Wh die je helpt bij het trappen, waardoor je sneller en met minder inspanning kunt rijden. Of je nu pendelt naar het werk, boodschappen doet of gewoon ontspannen wilt cruisen, deze fiets biedt de ondersteuning die je nodig hebt om van elke rit te genieten. Met deze variant, de Tenways AGO X, heb je zo’n 100 kilometer range

De Tenways AGO X

Kleuren en maten van de Tenways AGO X

De Tenways AGO X is beschikbaar in 3 kleuren: Midnight Black,Ocean Blue en Starlight Silver en in twee maten: XL (als je groter bent dan 185 cm) en L (als je tussen165 ~ 190 cm bent).

Overzicht specificaties alle Tenways modellen

We hebben alle fietsen even snel op een rijtje gezet. Je kunt ook eenvoudig naar de betreffende pagina gaan voor meer informatie over het specifieke Tenways-model.

FietsAccuRangeMotorvermogenAandrijvingGewicht
Tenways CGO009
Tenways CGO600252 Wh (vast)70 km250WRiem15 kg
Tenways CGO600 Pro360 Wh (uitneembaar)100 km250WRiem16 kg
Tenways CGO800 S374 Wh (uitneembaar)100 km374WRiem23 kg
Tenways AGO T504 Wh (uitneembaar)100 km250W Bafang M410Riem, traploos schakelen29 kg
Tenways AGO X504 Wh (uitneembaar)100 km250W Bafang M410Ketting –
Shimano 10-speed
29 kg
Overzicht specificaties Tenways fietsen
Tenways AGO X in Starlight Silver
Tenways AGO X in Starlight Silver

Specificaties Tenways AGO X

De Tenways AGO X doet het niet alleen goed qua looks. Een van de opvallende kenmerken van de AGO X is het geavanceerde batterijsysteem. Met een hoogwaardige accu kun je langere afstanden afleggen zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen. Bovendien is de batterij afneembaar, zodat je deze gemakkelijk kunt opladen waar je maar wilt. Of je nu lange afstanden wilt afleggen of gewoon dagelijkse ritten maakt, de AGO X is ontworpen om aan je behoeften te voldoen.

  • 80 Nm middenmotor
  • Geïntegreerde koppelsensor
  • Bereik tot 100 km
  • 504 Wh uitneembare accu
  • Shimano 10-speed aandrijflijn
  • SR SUNTOUR Lockout-vork
  • Hydraulische schijfremmen

Deze fiets is dus afgestemd op de maximum Europese snelheid van 25 kilometer per uur. De Tenways is niet op te voeren of iets dergelijks. In Amerika mag de Tenways 32 kilometer per uur.

Rijcomfort en fietshouding

De fiets is ook uitgerust met hoogwaardige remmen en schokdempers, waardoor je een soepele en veilige rit hebt, zelfs op ruwere ondergronden. Het robuuste frame zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid, terwijl de comfortabele zadel en verstelbare stuurhoogte zorgen voor een ergonomische rijpositie.

Bovendien beschikt de AGO X over handige functies zoals geïntegreerde verlichting, een display voor het volgen van je snelheid en afstand, en zelfs een USB-poort om onderweg je apparaten op te laden. Met deze fiets ben je volledig uitgerust voor je fietstochten, ongeacht de omstandigheden.

De aandrijflijn van de Tenways AGO X met 10-speed aandrijving

Bovendien beschikt de AGO X over handige functies zoals geïntegreerde verlichting, een display voor het volgen van je snelheid en afstand, en zelfs een USB-poort om onderweg je apparaten op te laden. Met deze fiets ben je volledig uitgerust voor je fietstochten, ongeacht de omstandigheden.

Kortom, de AGO X is een elektrische fiets die stijl, prestaties en comfort combineert. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare manier om te pendelen of gewoon wilt genieten van ontspannen fietstochten, deze fiets zal je zeker niet teleurstellen. Ontdek de vrijheid en het plezier van elektrisch fietsen met de AGO X.

Batterij en range van de Tenways

De Tenways AGO X heeft een batterij met een capaciteit van 504 Wh. Met deze batterij moet je volgens Tenways 100 kilometer op de laagste van de drie ondersteuningen kunnen fietsen.

Voordelen Tenways AGO X

  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Trapondersteuning werkt heel soepel en gaat naadloos over na 25 km/uur
  • Stoer en sterk design
  • 10-speed Shimano aandrijving

Nadelen Tenways CGO600

  • Een aandrijfriem, zoals bij de CGO600 is onderhoudsarmer.
  • De prijs is – ondanks alle features – toch wel hoog

De Tenways AGO X koop je online bij Tenways.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Review: Tenways AGO X urban allround e-bike

  1. Patrick aug 14, 2023

    U : De prijs is – ondanks alle features – toch wel hoog

    Welke fiets is er dan in deze prijs klasse, met nm 80 motor , en
    Geïntegreerde verlichting voorvorkvering accu 504,
    Ondanks alle fietsers toch wel aan de hoge kant..

    Welke of the road bike zou u dan in deze prijsklasse aanbieden