De nieuwe Tenways AGO T e-bike

9 juli 2023

De Tenways AGO T e-bike: een revolutionaire fiets met middenmotor en traploze versnellingsnaaf

De Tenways AGO T e-bike is een innovatieve elektrische fiets die binnenkort gelanceerd wordt. Met zijn geavanceerde functies, waaronder een krachtige middenmotor en een traploze versnellingsnaaf, belooft deze fiets een revolutie teweeg te brengen in de wereld van duurzame mobiliteit. In dit artikel verkennen we de opmerkelijke kenmerken van de Tenways AGO T en de voordelen die het biedt voor zowel fietsers als het milieu.

Lees alle Tenways reviews:

Over Tenways

Tenways is een relatief nieuwe speler op de e-bikemarkt. Het bedrijf is in 2021 opgericht na een succesvolle crowdfundingcampagne via Indiegogo. Datzelfde jaar openden ze hun hoofdkantoor in Amsterdam en werd de Tenways CGO600 gelanceerd. Naast de 600-serie heeft Tenways CGO800S aan hun portfolio toegevoegd. En op 22 februari lanceerde Tenways de CGO600 Pro. Na de Tenways AGO X is nu ook de Tenways AGO T gelanceerd

De Tenways AGO T is uitgerust met een krachtige middenmotor. In tegenstelling tot conventionele e-bikes met een motor bij het voor- of achterwiel, bevindt de motor van de AGO T zich in het midden van het frame, dichtbij de trapas. Dit zorgt voor een betere gewichtsverdeling en een geoptimaliseerde balans, wat resulteert in een soepele en stabiele rijervaring. Bovendien levert de middenmotor een indrukwekkend vermogen om heuvels te beklimmen en tegenwind te trotseren.

Bestellen van de Tenways e-bike

Bestellen via de online shop van Tenways gaat heel eenvoudig. Ik bestelde mijn eigen Tenways op dinsdagavond en op vrijdagochtend werd ‘ie bezorgd. Ze hebben een magazijn in Nederland. Bij Tenways hebben ze regelmatig leuke acties, zoals een gratis spatbordenset en standaard. Ik kreeg een gratis waterdichte tas bij mijn fiets.

De Tenways AGO T e-bike

Een opmerkelijke feature van de Tenways AGO T e-bike is de traploze versnellingsnaaf. In plaats van traditionele versnellingen met vaste stappen, maakt de AGO T gebruik van een continu variabele transmissie. Dit betekent dat fietsers naadloos kunnen schakelen tussen verschillende weerstanden, zonder de beperkingen van vooraf ingestelde versnellingen. Het resultaat is een vloeiende en moeiteloze fietstocht, waarbij het trappen soepel en efficiënt verloopt.

Kleuren en maten van de Tenways AGO X

De Tenways AGO X is beschikbaar in 3 kleuren: groen, zwart en Starlight Silver en in twee maten: XL (als je groter bent dan 185 cm) en L (als je tussen165 ~ 190 cm bent).

Overzicht specificaties alle Tenways modellen

We hebben alle fietsen even snel op een rijtje gezet. Je kunt ook eenvoudig naar de betreffende pagina gaan voor meer informatie over het specifieke Tenways-model.

FietsAccuRangeMotorvermogenAandrijvingGewicht
Tenways CGO009
Tenways CGO600252 Wh (vast)70 km250WRiem15 kg
Tenways CGO600 Pro360 Wh (uitneembaar)100 km250WRiem16 kg
Tenways CGO800 S374 Wh (uitneembaar)100 km374WRiem23 kg
Tenways AGO T504 Wh (uitneembaar)100 km250W Bafang M410Riem, traploos schakelen29 kg
Tenways AGO X504 Wh (uitneembaar)100 km250W Bafang M410Ketting –
Shimano 10-speed
29 kg
Overzicht specificaties Tenways fietsen

Specificaties Tenways AGO T

De Tenways AGO T is ontworpen met comfort en gebruiksgemak in gedachten. Het frame is ergonomisch vormgegeven en biedt een comfortabele zitpositie, zelfs tijdens lange ritten. Het gebruiksvriendelijke display op het stuur geeft duidelijke informatie over snelheid, afstand en batterijniveau, waardoor fietsers gemakkelijk de controle over hun rit behouden. Bovendien is de AGO-T uitgerust met hoogwaardige remmen en verlichtingssystemen voor maximale veiligheid op de weg.

  • 80 Nm middenmotor van Bafang
  • Geïntegreerde koppelsensor
  • Bereik tot 100 km
  • 504 Wh uitneembare accu
  • Enviolo traploze schakelnaaf
  • Hydraulische schijfremmen

Deze fiets is dus afgestemd op de maximum Europese snelheid van 25 kilometer per uur. De Tenways is niet op te voeren of iets dergelijks. In Amerika mag de Tenways 32 kilometer per uur.

Rijcomfort en fietshouding

De fiets is ook uitgerust met hoogwaardige remmen en schokdempers, waardoor je een soepele en veilige rit hebt, zelfs op ruwere ondergronden. Het robuuste frame zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid, terwijl de comfortabele zadel en verstelbare stuurhoogte zorgen voor een ergonomische rijpositie.

De Tenways AGO T is een baanbrekende elektrische fiets met een krachtige middenmotor en een traploze versnellingsnaaf. Het combineert geavanceerde technologie met duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, comfort en gebruiksgemak. Als je op zoek bent naar een elektrische fiets die je een moeiteloze en plezierige rijervaring biedt, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een groenere toekomst, dan is de Tenways AGO T zeker het overwegen waard. Ontdek de mogelijkheden van deze revolutionaire fiets en geniet van de voordelen die het biedt voor jou en het milieu.

Bovendien beschikt de AGO T over handige functies zoals geïntegreerde verlichting, een display voor het volgen van je snelheid en afstand, en zelfs een USB-poort om onderweg je apparaten op te laden. Met deze fiets ben je volledig uitgerust voor je fietstochten, ongeacht de omstandigheden.

Kortom, de AGO X Ts een elektrische fiets die stijl, prestaties en comfort combineert. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare manier om te pendelen of gewoon wilt genieten van ontspannen fietstochten, deze fiets zal je zeker niet teleurstellen. Ontdek de vrijheid en het plezier van elektrisch fietsen met de AGO T.

Batterij en range van de Tenways

De Tenways AGO T heeft een batterij met een capaciteit van 504 Wh. Met deze batterij moet je volgens Tenways 100 kilometer op de laagste van de vijf ondersteuningen kunnen fietsen.

Voordelen Tenways AGO T

  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Trapondersteuning werkt heel soepel en gaat naadloos over na 25 km/uur
  • Stoer en sterk design
  • Riemaandrijving met traploos en naadloos schakelen

Nadelen Tenways CGO600

  • Nog niet ontdekt

De Tenways AGO T koop je online bij Tenways.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

6 reacties op “De nieuwe Tenways AGO T e-bike

  1. Jan van der Scheer aug 2, 2023

    Hallo Aljo, een klein verbeterpuntje voor de AGO-T,

    de ondersteuning is op het stuur in 5 standen te selecteren en een walk-assist.
    Tevens kan je op het display de overgebleven range in km’s waarnemen bij die verschillende ondersteunings standen.

    Met vriendelijke groet,
    Jan

  2. Mariska aug 29, 2023

    Ha Aljo, mooie site en boeiende artikelen. Bij mijn speurtocht naar informatie op electrische fietsen stuitte ik op dit artikel. Ik had gehoopt dat er iets te zeggen zou zijn over de gebruikte accu/batterij. Ik ben benieuwd of er verschil zit tussen de verschillende batterijen als het gaat om milieubelasting. Is daar iets over te zeggen?
    vr grt Mariska

    • Hoi Mariska,

      In de Tenways zit een Lithium-ion accu.

      Er zijn ook Lithium Polyme (LiPo-accu) en Lithium IJzer Fosfaat (LifePo4-accu) accu’s, die worden nog niet veel toegepast maar zijn wel een stuk beter in opladen (sneller) en hebben een flink langere levensduur. Qua duurzaamheid kun je dus kijken naar dit soort accu’s, maar zijn op dit moment dus wel een stuk duurder.

  3. Hoi Aljo,

    De bafang motoren zijn juist heel goed en makkelijk op te voeren.
    Dat trapt een stuk fijner, en geen rolweerstand als je een heuvel of brug af rijdt.

  4. Sjaak feb 19, 2024

    Ik heb deze Ago T nu 3 weken.
    Over de accu kan ik nog niets zeggen omdat er nog te weinig kilometers mee gereden is maar de 100 km in de laagste stand kan je vergeten.
    Mijn vorige Tenways (800S) haalde op een volle lading ongeveer 64 km in gunstige omstandigheden(eco stand en ik weeg rond de 70 kilo)
    Ook vind ik de trap frequentie en de ondersteuning van Bafang een beetje te snel..zolang je de traploze versnelling op het zwaarste niveau zet dan trap je nog een beetje normaal.. zodra je naar stand 2 of 3 schakelt en je draait maar een beetje aan de versnelling dan lijk je wel een hamster in een rad..
    Mijn vorige Tenways 800S was wat dat betreft met het achterwielaandrijving een stuk beter