Kattencafé Groningen Op z’n kop: koffie en thee tussen de katten

16 maart 2016

Een tijdje terug kreeg ik een lief kaartje van een vriendin. Groningen zou een heus kattencafé krijgen en daar moesten we zeker samen heen! Eind februari was het zover en zaten we met een lekker kopje thee in het pas geopende kattencafé (en dat rijmt).

Kattencafé Op Z’n Kop van Hielkje Wester

Oprichtster Hielkje Wester komt uit een echt ondernemersgezin en het was dan ook geen verrassing dat zij ook zelf zou gaan ondernemen. Het idee voor een kattencafé in Groningen werd geboren toen zij een bezoek bracht aan het Kattencafé in Amsterdam. Dit moest ook in Groningen kunnen, maar dan nog beter en gezelliger! Met behulp van crowdfunding haalde ze 20.000 euro op en ook haar liefhebbende netwerk stond haar bij. Zo kon kattencafé Op Z’n Kop op 11 februari de deuren openen voor publiek.

logo-kattencafe

Fijn voor jou, voor de katten en voor het asiel

De visie van kattencafé Op Z’n Kop is drieledig. Voor de bezoekers zijn de katten gezellig en rustgevend. Immers, poezen zijn goed voor je bloeddruk. Ideaal ook als je kattenliefhebber bent, maar om wat voor reden dan ook zelf geen huisdier in huis kunt nemen. Voor de poezen is het natuurlijk ook fijn, al dat gekroel op hun koppies (ja, daar komt de naam van het kattencafé vandaan!). And last but not least: het wordt er ook een piezeltje rustiger van in het dierenasiel, want daar komen al die lieve poezen in het kattencafé vandaan.

kattencafe-2

Tijd dus voor een bezoek aan het kattencafé

Zoals ik al schreef ging ik naar het kattencafé op uitnodiging van een enthousiaste vriendin. En dan wel zo snel mogelijk na de opening natuurlijk. Een check op de website zorgt er wel voor dat we voor de zekerheid reserveren. Volgens de agenda is het namelijk al behoorlijk druk. Je reserveert een tijdsblok en een specifieke tafel. Vlak van te voren krijg je zelfs nog een reminder in je mail dat je een date hebt in het kattencafé. Handig!

kattencafe-4

Hout, lady grey en poezen

Daar zaten we dan, in een heel knus pand aan de Oude Ebbingestraat 57. Zoals helemaal hip is op het moment zijn alle stoelen en tafels anders en zit er veel hout in het interieur. We bestellen een kopje lady grey en laten ons vertellen dat er op dit moment zes katten rondlopen in het kattencafé. Ze kunnen naar een privévertrek; als ze geen zin hebben in publiek, kunnen ze zich terugtrekken. Binnenkort komen er nog vier katten extra bij.

kattencafe-5

Vergeet vooral niet de katten te aaien!

Wie zien er toch wel een stuk of vier, voornamelijk lekker voor pampus liggend op kussens en stoelen. Af en toe staan we op om ze te aaien, maar het blijkt toch ook heel verleidelijk om gewoon gezellig met elkaar te kletsen en zo de tijd voorbij te zien vliegen. Zelf om aandacht vragen doen de katten in het kattencafé niet (en waarom zouden ze ook, met zo veel aanloop). Vergeet dus niet om zelf initiatief te nemen, voordat je weer buiten staat en helemaal bent vergeten dat je hier voor de katten bent.

kattencafe-3

Over een tijdje opnieuw naar het kattencafé

Als het aantal katten straks verdubbeld is en de nieuwigheid (lees: drukte) er wat vanaf is, ga ik zeker terug. Over een paar maanden ofzo. Dan lijkt het kattencafé mij een ideale plek voor een paar uurtjes creatief schrijven (want ook gratis wifi uiteraard). En wat ontspannend poezengekroel.

Op moment van schrijven in kattencafé Op Z’n Kop dagelijks geopend van 10 tot 19 uur (op maandag vanaf 13 uur).

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

2 reacties op “Kattencafé Groningen Op z’n kop: koffie en thee tussen de katten

  1. Sandra mrt 16, 2016

    Leuk stukje Cecile en zo waar. We gaan echt nog eens terug.

  2. Peter mrt 16, 2016

    Leuke recensie. Ik ben erg benieuwd.