Interview Thirza: “In je hart ligt de sleutel naar geluk :)”

23 januari 2017

Thirza runt een webshop in verzorgingsproducten en is daarnaast student. Vooral gezonde voeding en gezonde verzorging zijn belangrijk voor haar. In dit interview lees je hoe Thirza ‘eigenwijs blij’ leeft en welke stappen zij nog wil gaan zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik studente Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg en run ik een webshop in natuurlijke en biologische verzorgingsproducten, samen met mijn broer. Daarnaast hou ik me graag bezig met (natuur)fotografie, schrijf ik blogs over gezonde verzorging, sport ik veel (fitness) en ga ik graag in de keuken staan om nieuwe recepten uit te proberen die ik tegen ben gekomen op het wereldwijdeweb.

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Eigenwijs blij leven is voor mij breken met de kop-in-t-zand trend die veel mensen aanhangen. Dat hardnekkige struisvogelgedrag. Met alle kennis die we vandaag de dag hebben is het eigenlijk ongelooflijk dat we nog steeds massaal zo veel troep eten, drinken en op onze lichamen smeren. Maar ik niet. Ik heb ervoor gekozen de bewustwording omtrent gezondheid en milieu, die gelukkig steeds meer doordringt in het maatschappelijk bewustzijn, te omarmen. Dat ik daarbij wel eens voor hippie of kokosnoot (een referentie naar een van mijn favoriete verzorgingsproducten, kokosolie) wordt uitgemaakt, neem ik voor lief.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Groener, bewuster en gezonder leven is voor mij een behoorlijk proces geweest. Ik kan me de dagen nog herinneren dat ik hele zakken chips wegvrat terwijl ik wegkwijnde achter de tv. Of dat ik in de pauze op school boterhammen met suiker naar binnen werkte en daar anderhalve liter cola achteraan goot. Dat ik vaak bij de tandarts zat, had daar toen in mijn ogen niets mee te maken. Langzaam maar zeker, mede dankzij lange, informatieve gesprekken met mijn broer (die las toen al over gezondheid, voeding en verzorging) zijn bij mij de oogkleppen afgevallen en ben ik zelf ook meer ‘op onderzoek’ uitgegaan. Dat is begonnen met voeding, door mezelf de vraag te stellen wat ik nu eigenlijk precies in mijn mond stop en wat voor gevolgen dat heeft voor mijn lichaam. Na nog een aantal jaren van lezen, lezen, lezen, onderzoeken en experimenteren ben ik me ook de vraag gaan stellen wat ik nu eigenlijk precies op mijn lichaam smeer, en wat dat voor gevolgen heeft voor mijn lichaam. En ik leer nog steeds elke dag bij!

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Ik gun mezelf eigenlijk alles waar ik me fijn bij voel. De ene dag zal dat een lekkere salade zijn, onder geleide van een groene thee, waarna ik 10 kilometer ga hardlopen. De andere dag pak ik een rood wijntje en een pizza en kijk ik een hele serie op Netflix in een ruk af. Balans is voor mij het sleutelwoord. Of misschien de compenserende factor voor die tal van heimelijke genoegens die ik heb, haha! (Chocola is daar zeker ook één van)

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

Over mijn eigen leven zoals het nu is, ben ik onzettend tevreden. Ik doe nu precies de dingen die ik graag wil doen. Een beter leven in de toekomst, zal voor mij bestaan uit nog steeds doen wat ik leuk vind, en dat kunnen delen met de rest van de wereld. Het kunnen bijdragen aan meer bewustwording omtrent topics als gezondheid en milieu is daarbij een van mijn idealen.

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Het klinkt misschien cliché, maar kijk diep in je hart naar wat jíj graag wilt doen. Je hebt maar één leven – voor zover we weten – en het is zonde die in te vullen naar de wensen en verwachtingen van een ander. In je hart ligt de sleutel naar geluk 😊

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *