Duurzame cadeaus voor sinterklaas en kerst

5 november 2023

November: sinterklaas is al bijna in het land en niet snel daarna is kerst aan de beurt. Tijd voor een mooi overzicht duurzame cadeaus voor sinterklaas en duurzame cadeaus voor kerst.

Duurzame sinterklaascadeaus voor kinderen

Wij vinden LEGO altijd een goed cadeau: het gaat jarenlang mee en behoudt zijn waarde. Onze top-4 LEGO sinterklaascadeaus zijn:

1. LEGO City Gezinswoning met elektrische auto Speelgoed (60398)

Beleef het moderne gezinsleven met de LEGO City Gezinswoning en elektrische auto set (60398), perfect voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze set brengt een wereld van creativiteit met modulaire vertrekken, waaronder een serre met eethoek, een volledig uitgeruste keuken, knusse slaapkamers en een badkamer. Compleet met ‘zonnepanelen’ en een oplaadstation voor elektrische voertuigen, plus een LEGO wegplaat voor verbinding met andere LEGO City creaties.

Met 3 minifiguren en een schattige puppyfiguur, biedt deze set de basis voor fantasierijk spel. Gebruik de begeleidende beeldinstructies of de interactieve LEGO Builder app voor een dynamische bouwervaring, waarbij kinderen hun bouwsels in 3D kunnen bekijken en hun bouwreis kunnen volgen.

Afmetingen en inhoud van de set

  • Afmetingen: Huis: ongeveer 17 cm hoog, 19 cm breed, 16 cm diep. Elektrische auto: ongeveer 4 cm hoog, 10 cm lang, 4 cm breed.
  • Inhoud: 462 stukjes.

Kenmerken

  • Inbegrepen in deze set is een stijlvolle, modulaire LEGO City Gezinswoning met een elektrische speelgoedauto, 3 minifiguren en een hondje, plus kamers die je naar wens kunt herschikken.
  • De woning bestaat uit verschillende delen, zoals een serre met eethoek, een keuken met apparatuur, comfortabele slaapkamers en een badkamer met alle voorzieningen.
  • Kinderen kunnen de structuur van het huis aanpassen door de modules te verwisselen en het schuine dak te openen voor eenvoudige toegang tot het interieur.
  • De set bevat ook speelse accessoires zoals een gieter en een voetbalset, zodat kinderen talloze verhalen kunnen verzinnen en naspelen.
  • Gebruik de bijgeleverde wegplaat om de Gezinswoning te koppelen aan andere LEGO City sets voor nog meer speelplezier.
  • De moderne functies zoals zonnepanelen en een oplaadpunt voegen een hedendaagse twist toe, terwijl de groentebox kinderen leert over duurzaam leven.
  • Een inspirerend geschenk dat kinderen uitnodigt om hun eigen verhalen te bouwen en te spelen, ideaal voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

2. LEGO City Ski- en klimcentrum wintersport (60366)

Creëer thuis een wintersportavontuur met de LEGO City Ski- en Klimcentrum set (60366). Deze bouwset bestaat uit een drie verdiepingen tellend modulair centrum, compleet met een sportzaak voor wintersportartikelen, een gezellig café en een functionerende skilift die avonturiers naar de bergtop brengt. Naast de skipiste vind je een klimmuur en ruimte voor winterse activiteiten. De set komt tot leven met 8 minifiguren, een eekhoorn, een uil en een zelf te bouwen sneeuwman, perfect voor onbeperkt wintervermaak.

Jonge bouwers vanaf 7 jaar kunnen aan de slag met de visuele handleiding of de LEGO Builder app voor een interactieve bouwervaring, waarmee ze hun creaties kunnen in- en uitzoomen en van alle kanten kunnen bekijken. Deze app dient ook als opslagplaats voor virtuele creaties.

LEGO City sets plaatsen kinderen midden in de actie met levensechte voertuigen, gedetailleerde constructies en karakters die inspireren. Spelenderwijs leren ze over hun wereld door echte situaties na te spelen. Dit speelgoed is het perfecte geschenk voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar die gepassioneerd zijn door winterse sporten en het plezier van het bouwen.

Afmetingen en inhoud van de set

  • ongeveer 29 cm in hoogte, 21 cm in breedte en 45 cm in diepte.
  • Inhoud: 1054 stukjes.

Kenmerken

  • Vol met activiteiten zoals skiën, snowboarden, muurklimmen, schaatsen en ijshockey.
  • Een wintersportwinkel, café en skilift in een 3-laags modulair gebouw.
  • Een klimmuur en ruimte voor ijssporten naast de skipiste.
  • 8 minifiguren met ski-uitrusting, dierfiguren zoals een uil en eekhoorn, en een sneeuwman.
  • Accessoires voor stunts inclusief een fiets, rugzakken, een camera, ski’s, snowboards, schaatsen en sneeuwschoenen.
  • Ideaal als kerst- of verjaardagscadeau voor kinderen die houden van winterse activiteiten en bouwplezier.

3. Elektrische sportauto van LEGO (60383)

Simpel en klein cadeau. Maar toch duurzaam: de LEGO City Elektrische sportwagen (60383).

Beleef de snelheid in je eigen kamer met de LEGO City Elektrische sportwagen (60383). Deze speelset is perfect voor jonge autofanaten van 5 jaar en ouder, die met dit bouwspeelgoed hun race-avonturen naar een nieuw niveau kunnen brengen.

Deze LEGO racewagen valt op met zijn futuristische vormgeving, opvallende neongele accenten, stijlvolle velgen en een imposante achterspoiler. Compleet met een oplaadstation voor de wagen en een minifiguur van een ervaren racecoureur, is het ideaal voor creatieve rollenspellen. De set biedt kinderen zowel fysieke bouwinstructies als toegang tot de LEGO Builder app voor een interactieve bouwervaring, waar ze het model virtueel kunnen draaien en vanuit elke hoek kunnen bekijken tijdens het bouwen.

LEGO City’s Geweldige voertuigen serie brengt realistische voertuigen naar de speelkamer, met gedetailleerde modellen en karakters die de fantasie prikkelen voor onbeperkt speelplezier. Deze elektrische sportwagen is het perfecte geschenk voor kinderen van 5 jaar en ouder voor elke gelegenheid.

Afmetingen en inhoud van de set

  • De afmetingen van de set zijn ongeveer 4 cm hoog, 12 cm lang en 5 cm breed.
  • Bevat 95 onderdelen.

Kenmerken

  • Tover de racebaan in huis met deze futuristische LEGO City Elektrische sportwagen, inclusief oplaadstation en een coureur minifiguur.
  • Het bouwpakket zit vol spannende elementen zoals een gestroomlijnde achterspoiler, trendy velgen en een opvallend neongeel design.
  • De cockpit van de raceauto kan open om de coureur achter het stuur te zetten, terwijl het ‘zonne-energie’ oplaadpunt kan worden versteld om de auto raceklaar te maken.
  • Geen batterijen nodig – deze speelgoedauto rijdt op pure kinderfantasie, ondersteund door gedetailleerde bouwinstructies, zowel op papier als digitaal.
  • Deze LEGO City raceauto set is een uitmuntend cadeau voor elke gelegenheid, voor kinderen die gepassioneerd zijn door snelle wagens en bouwspeelgoed.

4. LEGO City Adventskalender 2023 met 24 Cadeautjes (60381)

Voel de kerstsfeer groeien met de LEGO City Adventkalender 2023 (60381)! Perfect voor kleintjes die met spanning uitkijken naar kerst, biedt deze kalender dagelijkse vreugde met unieke winterse miniatuurtjes en sfeervolle accessoires. De meegeleverde speelmat tovert je speelruimte om tot een knusse winterse setting, ideaal voor fantasievolle spelletjes.

Deze LEGO City Adventkalender is een ware schat aan verrassingen voor creatieve kinderharten. Elk luikje onthult iets nieuws: van een minifiguurtje tot een feestelijk accessoire. Met figuren als de kerstman en een rendier, tot een ijshockeyspeler, voegt deze kalender een vleugje magie toe aan elke dag.

Met 258 stukjes is de LEGO City Adventkalender meer dan een geschenk; het is een startpunt voor bouwplezier en verhalende avonturen, versterkt door duidelijke instructies voor beginnende bouwers.

De affmetingen zijn ideaal voor cadeauverpakking: ongeveer 26 cm in de hoogte, 38 cm breed en 7 cm diep.

Kenmerken

  • Elke dag een nieuw LEGO cadeau in de aanloop naar Kerst.
  • Verborgen verrassingen zoals een kerstliedjeszanger, ijshockeyspeler, en een TikTok fan in minifiguurvorm.
  • Toevoegingen zoals een sneeuwpop, dierenfiguurtjes en scènes uit de kersttijd zorgen voor een complete winterse ervaring.
  • Een uitvouwbare speelmat brengt een interactief winterwonderland tot leven.
  • Eenvoudige, stap-voor-stap instructies maken de opbouw tot een feest.
  • Combineerbaar met andere LEGO City sets voor uitgebreid speelplezier.

Duurzame cadeaus voor volwassenen

Een e-reader is niet direct duurzaam. Toch scheelt dit bergen papier én we hebben een mooie Kobo e-reader gevonden: de Kobo Clara 2E. Gemaakt van gerecycled kunstof! De buitenkant bestaat voor meer dan 85% uit gerecycled plastic, waaronder 10% ‘ocean-bound’ plastic – achtergelaten plastic afval dat op weg is naar onze oceanen. We willen in de loop van een jaar meer dan 200.000 plastic flessen weghouden uit onze oceanen en meer dan een miljoen cd’s en dvd’s van de vuilnisbelt redden. 

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *