Clean World Revolution begint: Ecover afwasmiddel in 100% gerecycled plastic!

27 maart 2018

Het is zo langzamerhand een traditie. Elk jaar ontvangen we op onze redactie een pakketje met het eco-verantwoorde afwasmiddel van Ecover, steeds in een fles van iets meer gerecycled plastic. Dit jaar is het dan eindelijk gelukt. Ecover lanceert haar allereerste afwasmiddelfles van 100% gerecycled plastic én 100% recyclebaar: een doorbraak in de strijd tegen wegwerpplastic. Tijd voor een test!

Maakt dat nou wat uit?

Natuurlijk, één fles van gerecycled plastic in je huishouden meer of minder is natuurlijk een drup in de oceaan. Maar als je je dan toch graag druk maakt over de oceaan, kun je je beter druk maken over het plastic dat erin drijft. Zoals Ecover zelf schrijft in hun persbericht:

Met de nieuwe fles bewijst Ecover dat plastic afval wel degelijk waarde heeft. Het plastic dat is gebruikt is transparant, omdat dit makkelijker herbruikbaar is dan gekleurd plastic. De ecologische voetafdruk is 70% lager dan wanneer nieuw plastic zou zijn gebruikt.

Oud plastic

Ecover is al langer bezig met deze problematiek. In 2016 mocht ik al de voorloper van de Ocean Plastic Bottle testen: deze fles was voor 10% gemaakt van drijfplastic. In 2017 ontving ik een fles uit 50% drijfplastic: een mooie prestatie. En nu dan dus eindelijk 100% gerecycled plastic!!! Maar Ecover is nog niet tevreden: doel is om in 2020 volledig over te zijn op flessen van gerecycled plastic.

Retro-look met vijf geuren

In tegenstelling tot voorgaande jaren valt er ook veel te kiezen dit jaar. Waar word jij blij van: Citroen & Aloë Vera, Kamille & Clementine, Lelie & Lotus of Granaatappel & Vijg of Zero (parfumvrij)? Heel stiekem zou ik zelf het liefst Granaatappel & Vijg of Zero (parfumvrij) gebruiken, denk ik, maar ik heb nou juist de andere drie varianten ontvangen, hahahaha. Maar ik laat mij graag verrassen door geuren die ik zelf niet meteen zou kiezen. En check die leuke retro-look met die ribbels. Volgens Ecover is het een knipoog naar de originele, eerste Ecoverfles, als herinnering aan de missie waarmee het merk 40 jaar geleden begon: het opschonen van onze planeet.

Wassen en ruiken ze lekker?

We hebben alle drie de geuren Ecover afwasmiddel een paar dagen uitgeprobeerd. Kamille & Clementine ruikt als een kruidig stoombadje. Mijn man schreef op ons logboekpapier ‘voor een zen afwasmomentje’. Het is wel een erg oranje geur, beetje gek dat hij in een blauwe fles zit. Lelie & Lotus vind ik erg lekker. Bloemig, zomers, een beetje wasverwachter-achtig, dat wel. Fijn. Citroen & Aloë Vera is precies dat: citrus, maar iets zachter/ronder gemaakt met iets anders erdoor. En alle geuren afwasmiddel wassen trouwens prima. Je hebt er erg weinig van nodig voor een schone vaat. Wij zijn tevreden! Hopelijk komen de andere producten van Ecover ook snel in zo’n nieuwe fles!

Zelf proberen? Ecover afwasmiddel in flessen van 100% gerecycled plastic zijn vanaf nu beschikbaar bij Albert Heijn en sommige natuurvoedingswinkels. Ze zouden ongeveer €2,19 per fles moeten kosten. #LetsLiveClean

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *