Blogger Marlinde: “Geluk kun je niet kopen met een staatslot”

18 november 2015

Marlinde blogt sinds oktober 2015 voor Eigenwijs Blij. Ze blogt over voeding en gezondheid en dan vooral over natuurvoeding. Ze is vegetariër en let kritisch op welke voedingsstoffen haar huis (en haar lichaam) binnenkomen. In dit interview lees je hoe Marlinde ‘eigenwijs blij’ leeft en welke stappen ze nog wil gaan zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn werk bij volvanvoeding.nl bestaat uit het adviseren over voeding en gezondheid. Dit doe ik vanuit de werking van de natuur en natuurvoeding. En dat varieert van het organiseren van een meerdaagse workshop tot het begeleiden bij het aanpassen van een eetpatroon.

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Ik ben ‘eigenwijs blij’ als ik resultaat zie bij iemand die sceptisch tegenover de natuurlijke werking van voeding zoals planten en kruiden staat. De medische wereld is daarbij belangrijk, want de tegenstrijdigheden en het samenspel mag niet uitgevlakt worden. Je gelukkig en fit voelen zijn heel belangrijk, want alleen met een positieve instelling en positieve energie kun je verandering teweegbrengen.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Sinds ik geen vlees meer eet, uit het oogpunt van milieu en dierenwelzijn, is er veel in mijn gedachtegang over voeding en gezondheid veranderd. Keer op keer krijg ik het bewijs dat vlees voor de meesten niet nodig is en juist allerlei klachten kan veroorzaken. Door deze eerste stap en mijn werk in een gezondheidswinkel ben ik steeds meer blijvend gaan veranderen in mijn eetpatroon. Ik sta veel dichter bij mezelf en kan het ook veel beter voelen als er iets verandert.

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Kunstmatige zoetmiddelen en bepaalde smaakversterkers komen bij mij de deur niet meer in. Suiker nog wel, maar het liefst ongeraffineerd. Natuurlijk eet ik ook ‘foute’ koekjes, dropjes of slagroom. Genieten is erg belangrijk. Met stress je eetpatroon omgooien kan niet de bedoeling zijn. Stress is volgens mij schadelijker dan een keer fastfood eten.

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

Ik leef niet in de toekomst, tijd is een vreemd begrip. Het enige dat je weet zijn je verleden en het huidige moment. Natuurlijk staan er afspraken of leuke tripjes in mijn agenda, maar ik leef in het nu. Stappen die je in de toekomst denkt te zetten, kun je beter direct zetten.

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Enjoy en relax! Ben je wat te zwaar, maar ook zwaar gelukkig?! Prima toch? Geluk kun je niet kopen met een staatslot en is niet verkrijgbaar in een potje, wees er dus zuinig op. Liever gelukkig en niet volgens de standaarden, dan ongelukkig en perfect volgens ‘de norm’. Eigenwijs blij dus!

Benieuwd naar de artikelen van Marlinde voor Eigenwijs Blij? Op de auteurspagina van Marlinde van der Heijden vind je een overzicht van al haar artikelen.

marlinde-2

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

2 reacties op “Blogger Marlinde: “Geluk kun je niet kopen met een staatslot”

  1. Remi van Beekum nov 18, 2015

    “Stress is volgens mij schadelijker dan een keer fastfood eten.”
    Helemaal mee eens. Daarom denk ik ook dat het belangrijk is dat mensen geleidelijk hun eetpatroon verbeteren en dat niet van de ene op de andere dag doen. Als je al je hele leven vlees eet, en je stopt daar ineens volledig mee, krijgt je lichaam stress. Rustig afbouwen is dan een stuk beter. Maar ik ben geen voedingsdeskundige natuurlijk…

  2. Marlinde nov 18, 2015

    Hoi Remi,
    Inderdaad, een ander eetpatroon aanmeten gaat altijd in fases. Zo zit vlees al zeker 8 jaar niet meer in mijn eetpatroon, maar dat ontstaat zeker niet van de ene op de andere dag. Bij mij niet althans en als het niet nodig is, kun je beter afbouwen om je lichaam te laten wennen. Maar je kunt er ook kiezen om minder vlees te eten.