5 duurzame kerstcadeaus die niet mogen ontbreken

28 november 2022

Ook dit jaar is het weer lastig kiezen. Ga je voor die grappige sokken of geinige trui – die je nog snel online besteld. Of zet je dit jaar écht de toon met een duurzaam kerstcadeau? Wij zetten de meest duurzame kerstcadeaus voor je op een rij. Daar kun je mee aankomen!

#1 Cadeaubon van Wren.co

Via platform Wren.co kun je niet alleen je eigen impact meten en compenseren. Ze hebben ook Gift Cards waarmee je iemand een bepaalde periode klimaatneutraal maakt. Hoe cool is dat?

Wat krijgt de ontvanger?

Dit onderscheidende geschenk compenseert 1 maand aan uitstoot. De ontvanger én Aarde zullen je dankbaar zijn. Het verwijdert een bepaalde periode aan koolstofemissies voor de ontvanger. Zo staat een bon van 1 maand gelijk aan 1,40 ton CO2 door projecten in de Wren Climate Portfolio te financieren. Dit cadeau bestaat uit:

  • E-mail voor cadeaubezorging met een persoonlijk bericht van jou.
  • Unieke cadeaupagina die hun positieve klimaatimpact beschrijft.
  • Geabonneerd om e-mails bij te werken over hoe hun geschenk een impact heeft.

#2 pakket van Zustainabox

Deze (kerst)pakketten van Zustainabox zijn ideaal! In de box zitten allemaal duurzame producten én ze zijn supermooi verpakt. Het pakket zit boordevol lekkere dingen. Bij Zustainabox kun je kiezen voor een aantal verschillende duurzame kerstcadeaus. Ze hebben elfs brievenbuspakketjes. En bovenal steun je een aantal goede duurzame doelen. Ideaal!

Wat krijgt de ontvanger?

Bij ZustainaBox stelden ze een top 15 samen van de leukste kerstpakketten van 2022. Scheelt je een zoektocht. Ze hebben de leukste plasticvrije en plantaardige producten uitgezocht voor je relaties, klanten of personeel. Elk pakket zit vol met een groene look & feel inclusief verrassende, inspirerende en verfrissende verhalen. Kijk voor de inspiratieboxen op hun website.

#3 Circulaire spijkerbroek

Hoe cool is MUD Jeans? Heel! Een spijkerbroek gemaakt door blije mensen. Bij MUD Jeans werken ze alleen samen met geselecteerde fabrikanten. De jeans zijn gemaakt van natuurlijke materialen; biologisch en gerecycled katoen. Dat betekent: geen pesticiden en beter voor je huid. Bovendien wordt elk paar MUD Jeans wordt gerecycled tot een nieuwe MUD Jeans. Dit betekent: geen afval en 92% minder water.

Tip: 20% korting op een MUD Jeans

Gebruik kortingscode G977K voor een korting van 20% op je MUD Jeans.

#4 Handgemaakte sloffen van Esgii

“Esgii” (spreekt uit: eskie) is het Mongoolse woord voor vilt. Alle viltproducten die Esgii importeert zijn handgemaakt en duurzaam. Elk item is gemaakt met zorg voor mens, dier en milieu. 100% feel good! Esgii importeert en verkoopt viltproducten uit Mongolië op basis van Fair Trade, oftewel eerlijke handel. Elk product heeft een bijzonder verhaal en levert een positieve bijdrage aan een betere wereld! De producten worden gemaakt door MIM (Made in Mongolia), Angel Felting en nomaden.

Vilt wordt altijd gemaakt van wol: je hult je voeten dus letterlijk in een op maat gemaakte wollen deken! Esgii sloffen zijn handgemaakt en bestaan voor 100% uit schapenwol.
De kracht van deze sloffen zit hem niet alleen in de topkwaliteit van het handwerk. Ook het materiaal, de 100% schapenwol uit Mongolië en de vilttechniek, werken aan een heerlijke behaaglijke warmte, zonder in te boeten op het ventileren. Zweetvoeten krijgen geen kans!

#5 Bespaarcadeau voor thuis

Niet te missen: een cadeau om flink te besparen. Dat is dubbel plezier. Denk bijvoorbeeld aan een radiatorventilator van Speedcomfort of radiatorfolie. Lees het artikel met het complete overzicht bespaartips voor meer inspiratie.

Duurzame kerstcadeaus overzicht

Onze top 5 van duurzame kerstcadeaus:

  • Cadeaukaart van Wren voor klimaatneutraal leven
  • Een lekkere box met duurzame producten van Zustainabox
  • Een spijkerbroek van MUD Jeans (20% korting met code: G977K)
  • Duurzame sloffen van Esgii
  • Bespaarcadeau, zoals een radiatorventilator of radiatorfolie. Dikke winst voor iedereen

Extra tip voor de kerst: De Slaapgids

Wil je iemand verrassen die slecht slaapt of meer wil weten over beter leven en slaap? Geef dan De Slaapgids cadeau. De Slaapgids is een mooi opgemaakt boek boordevol tips en achtergrondinformatie over beter slapen. Meer informatie over De Slaapgids en Tessa Dekkers van Slaapwaarde en De Slaapgids en het boek vind je op de website.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *