Zondag 21 mei: inspiratiedag natuurlijk begraven in Eext (Drenthe)

11 mei 2017

Met al die tips voor een groener en gelukkiger leven, zou je (bijna) vergeten dat je ook een keer zult doodgaan. Ook dan zijn er allerlei keuzes te maken om de uitvaart zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Want als je bijvoorbeeld kiest voor begraven, dan moet je ook nadenken over de kist, de kleding die de overledene draagt en de bloemen. Inspiratie over hoe je hier mee om zou kunnen gaan vind je tijdens de jaarlijkse Inspiratiedag, in 2017 op zondag 21 mei, van natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext in Drenthe.

Natuurbegraven?

Over natuurbegraven publiceerden we al eerder een lang artikel: “Wat is natuurbegraven en waarom kiezen mensen een natuurbegrafenis?” De reacties hierop lieten goed merken dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar óók dat het thema speelt. Tijdens de Inspiratiedag van Hillig Meer kun je zelf met eigen ogen zien hoe een natuurbegraafplaats eruit ziet en naar hartelust vragen stellen.

Natuurlijk begraven: hoe kun je dat doen?

Maar zelfs als natuurbegraven niks voor je is, dan valt er zo veel te kiezen op het gebied van ‘net een beetje milieuvriendelijker’. Dat is wel te zien aan de ruim dertig standhouders die er zondag 21 mei bij zullen zijn in Eext. Wat dacht je bijvoorbeeld van rouwbloemstukken die gemaakt zijn van wilde bloemen en planten uit de natuur? Zo logisch, maar hier op de redactie hebben we nog nooit zo’n bloemstuk gezien bij een uitvaart. Ook interessant: lijkwaden van materialen die de natuur zo min mogelijk belasten, zoals biologische hennep.

Benieuwd naar hoe begraven en een uitvaart ook anders kan? Neem dan vooral een kijkje bij natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext. De Inspiratiedag is van 11.00 tot 17.00 uur.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *