Message with a bio bottle van Tulper

17 mei 2017

Mijn bewustzijn om een bijdrage te leveren aan een betere wereld wordt steeds een klein beetje groter. Het zit em ook in de kleine dingen die ik kan doen: afval scheiden, houten huis bouwen (ehm, klein?), biologisch eten, etc. En ik geniet er van. Want naast dat het goed is, wordt het ook gewoon leuk gemaakt! Dus zelfs al ben je niet een echte wereldverbeteraar, soms doe je al een bijdrage zonder de boodschap erachter bewust te herkennen, want het is zo’n leuk product/activiteit en die wil je hebben of aan mee doen! Zo ook de bio bidons van Tulper, die ik mocht testen.

Oer Hollands

Een superleuk Hollands ontwerp met een duidelijk motto: ‘love water leave plastic, because there is no Planet B’. Tulper brengt mooie duurzame producten op de markt om ‘single use plastic’ tegen te gaan. Tegenwoordig heeft iedereen een flesje water in zijn tas of hand, qua gezondheid heel goed, maar voor het milieu iets minder, want vaak worden die flesjes gewoon weggegooid. Met de bio bidon van Tulper ondersteun je een dubbel doel: een gezonde en sportieve levensstijl en de zorg voor onze aarde.

Enkele feiten over plastic en water:

 • Dagelijks gooien we in Nederland 500.000 plastic flesjes weg.
 • Leidingwater is 800x goedkoper dan bronwater.
 • 70% van de zuurstof op de aarde komt uit de oceanen.
 • Er is 6x meer plastic in de zee dan dat er plankton is.
 • Duizenden dieren worden jaarlijks gedood door plastic in de oceanen.

Best shocking vind ik!

Vies

Het hergebruiken van je waterflesje is niet altijd hygiënisch of gezond vanwege de enterobacteriën die zich met grote vreugde vermenigvuldigen als je niet regelmatig je flesje vervangt of grondig schoonmaakt. Daarnaast bestaat er bij hergebruik van normale plastic flesjes het gevaar van vrijkomende plastic deeltjes (BPA in policarbonaat). Dit alles kun je voorkomen door gebruik te maken van bijvoorbeeld de bio bidons van Tulper. Deze kun je makkelijk schoonhouden (ze kunnen in de vaatwasser!) waarmee de genoemde bacteriën en loskomende plastic deeltjes tot nul worden gereduceerd.

Reclyclebaar

Tulper maakt geen gebruik van schaarse fossiele grondstoffen, maar gebruikt de hernieuwbare grondstof suikerriet. Terwijl suikerriet groeit, neem het veel CO2 op en reduceert het de uitstoot van broeikasgassen. Je kunt deze leuke flessen gebruiken voor sporten of gewoon voor onderweg. De 87% biobased flessen zijn geschikt voor kraanwater, sap en andere koude dranken. Ze kunnen in de koelkast en zijn vaatwasser bestendig. Ook de RVS uitvoering is gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht roestvrijstaal dat 100% recyclebaar is.

In de praktijk

Aangezien ik per dag zo’n 2 liter water drink, was dit een uitgelezen test voor mij! Ik maakte gebruik van glazen kannen op mijn werk die ik hervulde, zeer hygiënisch, of van single use waterflessen. Tijdens het wielrennen heb ik the good old bidons, maar na langdurig gebruik moet je deze ook vervangen vanwege het plastic smaakje. (Ik wil niet nadenken over de bacteriën of plastic deeljes, ieuwww…). Dus uitgerust met twee bio bidons en een RVS uitvoering heb ik me gestort op deze test. En met veel succes! Voor het eerste gebruik is het raadzaam om de bidon goed af te spoelen, aldus gedaan. Ook regelmatig in de vaatwasser is een aanrader. Maar als je een dag overslaat, zoals ik regelmatig deed, dan is dat niet in de smaak van het water terug te vinden. Wat met andere bidons wel eens zo is. De bidons zijn verder in gebruik hetzelfde als alle andere bidons, ik vond ze wel makkelijker ‘knijpbaar’, je hebt soms bidons die van hard plastic zijn gemaakt zodat het drinken tijdens het fietsen een uitdaging worden. De bidons van Tulper zijn flexibeler. Erg prettig.

Maar wat ik vooral leuk vind aan de bio bidons van Tulper is de opdruk. Alleen daarom al wil ik ze op mijn bureau, in mijn tas, in de auto en op de fiets! Teksten als ‘what if everybody is wrong and you are right’ of een metertje dat aangeeft ‘low tide’ of ‘high tide’. Ik hou ervan! Ook als fietsliefhebber: the anatomy of a Dutch bicycle… erg leuk! Kortom: wil je een kleine bijdrage doen aan het milieu en aan jouw gezondheid, dan is een bio bidon van Tulper een leuke eerste stap. Je bespaart veel plastic afval en het drinken van kraanwater is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. En het staat zo leuk! Wie volgt?

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

2 reacties op “Message with a bio bottle van Tulper

 1. Anne-Leon mei 19, 2017

  Leuk stukje… leuke flessen en opdruks enzo. Ik schenk nog een glaasje voor leidingwater 😉

 2. Marjan van Delden mei 21, 2017

  Hi Anne-Leon, thxn! inderdaad leuke flessen, het leidingwater drinkt zo een stuk makkelijker 🙂 Proost!