Webshop BiologischeWijnwinkel.nl: mijn ervaringen

6 maart 2015

Heerlijk, een lekkere fles biologische wijn, maar waar koop je het? De supermarkt heeft vaak maar een paar biologische wijnen en ook in speciaalzaken en bij slijterijen is het zoeken in speciale vakken en hoeken. Een leuke optie is dan webshop Biologischewijnwinkel.nl. Ik heb hier al wel vaker besteld en zet graag mijn ervaringen en indrukken op een rijtje voor jullie.

Biologische wijnwinkel: 100% biologisch, 100% lekker

Biologischewijnwinkel.nl heeft bewust gekozen voor het verkopen van wijn afkomstig uit biologisch of biodynamisch beheerde wijngaarden. De bloemen en kruiden tussen de wijnranken, de kruipende kevers, zoemende bijen en niet te vergeten de liefde van de biowijnboer voor zijn grond proef je allemaal terug in de druif en dus in de wijn! Frank Rozendaal, de eigenaar van BiologischeWijnwinkel en Frank’s Food Company waar de webshop onder valt, is een levensgenieter en laat je graag meegenieten. Dat laat ik mij geen twee keer vertellen!

Divers assortiment aan biologische wijnen

Op moment van schrijven zijn er 59 verschillende biologische wijnen te koop in de webshop. Sommige daarvan zijn ook gewoon in biologische supermarkten te verkrijgen, andere zijn echt heel bijzonder. Veel van de wijnen krijgen jaarlijks hoge scores van bijvoorbeeld Nicolaas Klei. Niet de minste wijnen dus! Ook fijn: bij elke wijn staat een uitgebreid verhaal over herkomst, smaak en bijpassende spijzen. Dat maakt kiezen een stuk eenvoudiger (en leuker).

Sorteren om je favoriete biologische wijn te vinden kan op van alles. Natuurlijk op rood, wit, rosé, mousserend en dessert, maar ook op andere dingen die mogelijk voor jou van belang zijn. Denk aan prijs, land, druif, maar ook wijnhuis en productiewijze. Handig als je naast biologisch ook fair trade, biodynamisch en/of zonder toevoeging van sulfiet belangrijk vindt. In de webshop kun je ook wijnpakketten en geschenken kopen en natuurlijk is er een koopjeskelder.

Uiteindelijk 9 flessen biologische wijn uitgekozen

Met zo veel keus is het juist best lastig kiezen. Uiteindelijk bestel ik een aantal wijnen die ik al wel eens eerder heb gehad:

  • De soepele, maar stoere Siciliaanse wijnen van Purato, gewoon lekker van elke kleur eentje.
  • Een fles van wat wij thuis de ‘woestijnwijn’ noemen: Abril de Azul y Garanza. Deze rode wijn is gemaakt van druiven van vlak naast een Spaanse woestijn. En dat proef je: zo ‘tough’ en temperamentvol!
  • Een mooie Italiaanse Pinot Grigio voor bij een specialer bord pasta.

bekende biologische wijnen

Maar ik wil ook wat nieuwe biologische wijnen proeven. Mijn keus valt uiteindelijk op:

  • Een dure, maar ogenschijnlijk heel speciale (en vegan-friendly) witte wijn uit Italie: Poderi dei Colli Ethos Offida Pecorino DOCG.
  • Een Italiaanse rosé, Poderi dei Colli Marche Rosato, die zelf door BiologischeWijnwinkel.nl wordt geïmporteerd en die je dus nergens anders zult vinden. Ik ben benieuwd!
  • Vergel Rood, een Spanjaard die bijzonder soepel en smaakvol belooft te zijn.
  • Een biodynamische witte wijn uit Frankrijk: Domaine Eugène Meyer Pinot Blanc.

nieuwe biologische wijnen

Voorwaarden: verzendkosten, levering en retourbeleid

Bestel je voor meer dan 70 euro, dan is de bezorging gratis (anders € 6,95). Voor dit bedrag heb je zo’n 8 tot 12 mooie en vaak bijzondere flessen biologische wijn. Je kunt betalen met iDEAL of met creditcard. De organisatie achter BiologischeWijnwinkel is klein. Daardoor moet ik ietsje langer wachten op mijn alcoholische druivensapje: de webshop belooft een levering binnen drie werkdagen. Tot drie maanden na aankoop kun je ongeopende flessen retourneren (wel zelf opsturen).

Bezorging: proces en verpakking

Ik bestelde op een donderdagmiddag. Het bestelproces gaat allemaal hartstikke duidelijk en zoals het hoort. Als je een account hebt, gaat het waarschijnlijk allemaal nog sneller. Ik krijg meteen een bevestigingsmail. En dan kan het wachten beginnen: ik ben erg benieuwd wat precies ‘binnen 3 werkdagen’ gaat betekenen in dit geval. De bezorging zal via DPD verlopen en met behulp van speciale dozen bedoeld voor flessen, zodat de kans op breuk heel klein is. Dat zou immers zonde zijn! Op vrijdag krijg ik een e-mail dat mijn bestelling is verzonden.

doos biologische wijnwinkel

Maandagmiddag belt er een mannetje van DPD aan met een grote doos op zijn schouder. Dat is nog best snel! Het uitpakken en proeven kan beginnen. Binnenkort volgen vast wel vervolgartikelen over deze biologische wijnen.

Eindoordeel: veel sorteeropties, aantrekkelijke productomschrijvingen en degelijke levering

De genoemde verzendkosten en dergelijke zijn gecheckt op 19 februari 2015. Daarna kunnen ze eventueel gewijzigd zijn door BiologischeWijnwinkel.nl.

Actie: bestel in maart 2015 met 10% korting!

In de afronding van dit artikel had ik nog even contact met Frank van BiologischeWijnwinkel.nl. Als dank voor de review (die overigens verder helemaal onafhankelijk en objectief is, laat ik dat er voor de zekerheid even bij zeggen) gaf hij mij een kortingscode voor de lezers van Eigenwijs Blij. Met de kortingscode Eigenwijswijn (ja, echt!) bestel je tot uiterlijk 31 maart 2015 met 10% korting. De kortingscode is geldig voor het hele assortiment met uitzondering van de koopjeskelder en de wijnpakketten. Per klant is de kortingscode slechts één keer te gebruiken, maar dat is makkelijk op te lossen: gewoon lekker veel bestellen!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *