Wat kunststof voor je huis kan betekenen

7 juni 2024

Kunststof heeft een hoop voordelen die eigenlijk zonde zijn om niet mee te nemen naar de volgende verbouwing. De buitenkant én de binnenkant van je huis zijn er behoorlijk mee gebaat. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel geven we een overzicht van alle mogelijkheden die het bouwen met kunststof met zich meebrengt. Wij durven te wedden dat je de houten planken voortaan laat voor wat ze zijn en binnenkort nog aan de slag gaan met kunststof.

Problemen met hout als bouwmateriaal

Hout is een van de meest gebruikte bouwmaterialen. Waarschijnlijk wel ter wereld, maar zeker ook in Nederland. Hout is een mooi en natuurlijk materiaal, maar ondanks het natuurlijke karakter van hout is het helemaal geen duurzaam materiaal. Er worden volledige bossen gepakt om de hele wereld van hout te voorzien. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook nog eens heel erg zonde. Hout is namelijk ook niet duurzaam om een hele andere reden: hout is na enige tijd aan vervanging toe. Het is niet eindeloos bruikbaar, door de gevoeligheid voor het weer. Sneeuw, regen en wind laten stuk voor stuk hun sporen na op de houten buitenkant van een huis. Er treden na verloop van tijd vochtproblemen op en je kunt te maken krijgen met schimmels en rot. Maar er is een alternatief. Kunststof is volledig weerbaar voor het weer. Sneeuw, regen en wind zijn geen partij voor kunststof. Het is daarom het ideale materiaal, de gevel. Met kunststof gevelbekleding ben je er zeker van dat de buitenkant van je huis nog jaren meegaat en niet opnieuw geschilderd hoeft te worden. Maar de nette afwerking en het directe resultaat na montage zijn een groot voordeel van kunststof gevelbekleding.

Kunststof binnen in huis

Kunststof is dus een veilige keuze en een mooie afwerking van de buitenkant van je huis, maar ook de binnenkant van je huis heeft er baat bij. Natuurlijk is de binnenkant nu beter beschermd tegen vocht van buitenaf, maar ook in sommige ruimtes binnenshuis heb je dagelijks met vocht te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan de badkamer. Veel mensen staan om de zoveel tijd op een krukje in de douche om daar de zoveelste schimmelplaag van het plafond te boenen. Daar is een hoop schimmelspray voor nodig en dat is niet bepaald aangenaam. Een badkamerplafond van kunststof is volledig schimmelvrij, want vocht heeft helemaal geen effect op kunststof. Er kan dus ook geen schimmel ontstaan. Dit is niet alleen praktisch prettig, maar ook nog eens prettig voor het oog. Kunststof is namelijk een mooie afwerking van je badkamer. Kort samengevat heb je met kunststof buiten én binnen in huis minder onderhoud, een mooie afwerking en geen vochtproblemen meer. Op die manier kan kunststof dus een hele hoop plezier opleveren in en om je woning.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *