Traineeship bij Enexis: wordt onderdeel van de verandering

3 april 2024

Gas en elektriciteit zijn onmisbaar in ons dagelijks leven en vormen de ruggengraat van onze economie. Via een uitgebreid netwerk van kabels en leidingen zorgen wij ervoor dat deze essentiële energiebronnen zowel thuis als op de werkplek beschikbaar zijn.

Met Nederland op het kruispunt van een cruciale energietransitie, speelt de rol van Enexis als één van de zes netbeheerders een sleutelpositie in de verschuiving naar meer duurzame energiebronnen. Vernieuwende inzichten en ideeën zijn nu meer dan ooit nodig om deze transitie vorm te geven. Zoek je een uitdagende start van je carrière waarbij je direct impact kunt maken? Wil je aan de slag met het aansturen van een team van professionals dat ons energienetwerk optimaliseert, of wil je op beleidsniveau uitdagende projecten verkennen om te zien welke richting het beste bij je past? Ontdek dan jouw potentieel met het tweejarige Management Traineeship bij Enexis. In dit artikel lees je alles over jouw duurzame toekomst.

Wat leer je in je traineeship bij Enexis in het eerste jaar?

Elk jaar begint begin oktober een nieuwe lichting Management Trainees bij Enexis. In het eerste jaar wordt in overleg een opdracht gekozen die past bij jouw wensen, ervaring en ambities. Als je kiest voor beleidsgericht management, kun je bijvoorbeeld een awareness programma voor digitale veiligheid en privacy uitrollen. Naast je specifieke opdracht, volg je met je medetrainees diverse trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsvaardigheden.

Podcast over het eerste jaar traineeship bij Enexis

Kijk deze podcastaflevering op YouTube of luister hem op Apple Podcasts of Spotify.


Wat ga je in het tweede jaar traineeship bij Enexis doen?


In het tweede jaar van het Management Traineeship bij Enexis zoek je zelfstandig een opdracht die je klaarstoomt voor een toekomstige managementrol binnen de organisatie. Mogelijkheden variëren van projectleiderschap of specialisatie, waarmee je bijdraagt aan het behalen van strategische doelstellingen, tot adviserende rollen gericht op het innovatief vernieuwen van het Nederlandse energienet. Er is zelfs een kans om door te groeien naar operationeel management, waarbij je een team van technici aanstuurt. De mogelijkheden zijn uitgebreid!

Podcast over het tweede jaar traineeship bij Enexis

Kijk deze podcastaflevering op YouTube of luister hem op Apple Podcasts of Spotify.


Wat kun je na een traineeship doen?

Luister naar de derde podcast van het Enexis traineeship programma. Hierin hoor – of kijk – je naar een tweedejaars- en oud-trainee van Enexis en wat hun toekomstplannen zijn.

Podcast over je toekomst na een traineeship

Kijk deze podcastaflevering op YouTube of luister hem op Apple Podcasts of Spotify.

Meer weten over het traineeship?

Op de website van Enexis vind je alle informatie én op welke data je naar een inhoudsdag kunt gaan. Heb je vragen over het Enexis Groep Traineeship? Neem dan contact op met Serdal Guclu via youngtalent@enexis.nl.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *