Tips: doe wat leuks met zo’n gratis kalender

24 november 2016

Elk jaar krijg ik er wel twee of drie, zo medio november begin december: gratis kalenders. Leuk gebaar, maar wat moet je met zo’n ding? Gezamenlijk dingen hebben we digitaal in dit huis, voor mijn werk gebruik ik een agenda en op de wc hangt een verjaardagskalender. Toch heb ik door de jaren nog meerdere nuttige, leuke dingen kunnen doen met zo’n gratis kalender. Gaat een gratis kalender bij jou meteen in het oud papier of geef je hem een functie?

De kalender met uitjes

Soms is het zaterdag en willen we ‘gewoon wat leuks doen’. Niet altijd (meestal niet) heb ik dan zin om in tablets en telefoons te duiken om te kijken wat er allemaal voor evenementen in de regio georganiseerd worden. Daarom hangt er bij ons in de keuken een kalender met uitjes. Hiervoor gebruik ik de gratis kalender die ik elk jaar opnieuw gratis bij de Goodfood ontvang, steevast medio november. Hierop zet ik alle streekmarkten (weet je toch al een jaar van te voren). Medio november vul ik hem aan met alle intochten van Sinterklaas en alle kerstmarkten. En als ik echt ijverig ben vul ik hem aan met evenementen uit de maandelijkse uitladder die hier in de regio bij elke winkel op de toonbank ligt.

gratis-kalender-uitjes

De kalender als mooi papier om mee te knutselen

Na een reis naar Griekenland via Ross Holidays ontvingen we een tijdje lang jaarlijkse een kalender met mooie foto’s van Griekse tafereeltjes. Met wat geknip en geplak maakte ik hiermee een collage voor op de onderliggende plaat van een klok. Zo had ik een prachtige, Griekse klok gemaakt. Het goedkope uurwerkje ging echter al snel stuk, dus ik moest de klok tijdelijk vervangen door een andere. En ik kan hem nu voor de foto niet vinden, dus mogelijk is hij ten onder gegaan tijdens een overijverig Marie Kondo moment. Je begrijpt echter wel de gedachte, denk ik zo. De afbeeldingen van zo’n kalender kun je vaak prachtig verwerken in DIY-projectjes.

gratis-kalender-inpakpapier

De kalender als inpakpapier

Ten slotte is het papier van een gratis kalender heel geschikt als bijzonder inpakpapier. Tenminste, als het een wat grotere kalender betreft. Bij een vorige werkgever mocht ik eens een verjaarde kalender van Lemniscaat mee naar huis nemen: twaalf prachtige, heel grote platen uit prentenboeken. Ze blijken ideaal als stevig, kleurig en speciaal inpakpapier.

Zoals je ziet, zelfs als je niet meteen met smart zit te wachten op weer een gratis kalender van bedrijf X of goed doel Y, kun je er met een beetje fantasie hele leuke dingen mee doen. Heb jij ook nog tips voor wat je kun doen met weer zo’n gratis kalender? Ik hoor het graag!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

2 reacties op “Tips: doe wat leuks met zo’n gratis kalender

  1. Hmmm…. Ik krijg ze gewoon nooit. Ik doe echt iets niet goed, geloof ik. Of juist heel erg goed 😉