Test: Keep Leaf Food Wrap leek onnuttig, maar blijkt nu onmisbaar

5 mei 2016

Bijna een jaar geleden kreeg ik een zogenaamde food wrap van Keep Leaf voor mijn verjaardag van mijn ouders. “Leuk voor een stukje voor op je site,” werd er met enige aansporing bij vermeld. Leuk inderdaad, maar het heeft lang geduurd tot ik een daadwerkelijke functie voor dit spannende stuk textiel kon bedenken. Totdat ik ineens steeds vaker een dag buiten de deur ging werken. En dan blijkt de sandwich wrap van Keep Leaf superfijn!

Keep Leaf Food Wrap voor als je wel eens buitenshuis luncht

Binnenshuis gebruiken we glazen bakjes om dingen te bewaren in de koelkast en de voorraadkast. En buitenshuis bestel ik toch wel graag gewoon iets uit een keuken in plaats van dat ik mijn eigen brood meeneem. Maar dat laatste is ook prijzig en zodra je met een duurzame blik eet kun je lang niet overal meer terecht. Vroeger nam ik dan nog wel eens een ouderwetse broodbak mee. Het grootste nadeel: zo’n broodbak behoudt zijn volume als hij leeg is. Dat de Food Wrap dat niet doet is dan ook meteen zijn grootste voordeel.

sandwich-wrap

Hè wat? Wat is die Keep Leaf Food Wrap dan?

Even terug naar het begin. Keep Leaf is een leuk merk met fris vormgegeven (een beetje retro) eco-producten. De Food Wrap is een van die producten en wel in hun lijn voor de ‘afvalloze lunch’. De Food Wrap is volgens hun website:

Our Reusable Food & Sandwich Wrap is great to wrap your sandwich, bagel and other food items and also doubles as a mat. A great solution for litterless lunches. Features: 100% cotton exterior with waterproof liner to help keep food fresher for longer. Easy and secure velcro closure. Lead, Phthalate and BPA free. Easy care: Rinse to clean and machine washable. Hang to dry. Size: 14” Diameter.

Voor de foto pakte ik slechts een muizenhapje in, maar er past behoorlijk wat een deze vrolijke sandwichzak. Het merk heeft het zelf over een flink belegde bagel en ik denk wel dat dat is waar je vanuit moet gaan. Je legt je broodje in het midden van de cirkel en vouwt eerst de zijkant dicht met het klittenband. Dan beneden en boven, ook weer met klittenband. En klaar is kees, het broodje kan in je tas.

keepleaf-sandwich-wrap-2

Keep Leaf Food Wrap in vergelijking met een reguliere broodbak

In landen waar zelf je brood meenemen best raar is (zo ongeveer de hele wereld), is de Food Wrap een opzienbarende verbetering in werken richting een afvalloze lunch. In Nederland zijn we bijna allemaal opgegroeid met een plastic broodbak met daarop ons favoriete stripfiguur. Liefst inclusief bijpassende Fristi-lekkende beker. De voordelen van de Food Wrap zijn voor Nederlanders daarom iets minder vanzelfsprekend. Tenzij je nog plastic boterhamzakje gebruikt. Jeetje, wat archaïsch, houd daar eens snel mee op! De Food Wrap is ongeveer 9 euro, dus net zo duur als een reguliere broodbak.

  • Voordelen Keep Leaf Food Wrap: ruimte voor een normaal formaat broodje, na gebruik plat op te vouwen waardoor je plek in je tas hebt voor andere dingen, geen freaky grondstoffen.
  • Voordelen broodbak: er past meer in, je brood wordt niet geplet in je tas.

keepleaf-sandwich-wrap-3

Wat je kiest ligt aan je eigen voorkeuren. Ik ga vaak nog wel langs een winkel als ik naar de stad ga met een eigen lunch. Ik vind het superfijn dat ik dan het volume van mijn ‘broodbak’ kwijt ben met deze vrolijke lunchverpakking. En afwassen is echt een eitje. Ik ben om. 10 maanden na dato: bedankt papa en mama!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *