Snel van je stinkschoenen af met baking soda

30 augustus 2018

Bij het uitpakken van alle vakantiezooi na twee weken kamperen, werd mijn neus getrokken naar een wel heel onwelriekend tasje met daarin, bij nadere inspectie, vier natte kindergympen. De gympen waren gebruikt voor het kanoën, hadden een aantal keer een nachtje in de regen gestaan en waren dus blijkbaar nog steeds nat. Allemaal dingen waar schoenen niet blij van worden.

Met alles wat er dan nog gedaan moet worden (een hele volle gang met vakantiewas bijvoorbeeld) lijkt de vuilnisbak de snelste oplossing, alleen waren de gympen verder nog goed en lopen de kinderen er graag op. In de wasmachine leek me geen goede optie. De gympen waren verder niet vies, wel nat, maar dat zou de wasmachine niet oplossen. ‘Schoenendeo’ of iets dergelijks hebben we niet, aangezien we anderhalf jaar geleden alle chemische schoonmaakmiddelen hebben ingeruild voor natuurlijke.

Maar… bijna net zo snel als je hand uitsteken naar de vuilnisbak, is het om de gympen gewoon even vol te kiepen met een paar schepjes baking soda, lekker verspreid over de binnenkant van de schoen. Gewoon laten staan. Twee dagen later heb ik de schoenen grondig uitgezogen met de stofzuiger. Het resultaat: bizar. Geen geur te bekennen en zelfs de binnenzool ook nog schoon. De kosten van dit trucje voor vier schoenen; ik denk 5 cent. Geen chemische troep, geen verpakkingsmiddel. Helemaal leuk.

Kids hebben de schoenen vandaag weer aan. Jihoe… wonder baking soda!

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op mijn blog www.datmaakjelekkerzelf.nl over mijn zoektocht naar back to basic (met een knipoog ;).

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *