Smaakvolle delicatessen met een twist koop je bij Frank’s Kitchen

11 juli 2019

Waarom zou je bijzonder (lees: prijzig) kopen, als je ook simpel kunt kopen? Dat denk ik wel eens mismoedig als ik weer eens met een pak biologische gedroogde pasta in mijn handen sta. Eerlijk: ik proef het verschil amper tussen spaghetti van 40 cent en spaghetti van 3 euro. Dat die wereld van verschil wel degelijk bestaat, proef je als je wat bijzonders koopt. Biologisch met een twist. Slow food met een verhaal en bomvol smaak. Jazeker, voor sommige producten kan het echt uit om jezelf te verwennen en wat meer neer te leggen. Snuffel maar eens rond in Frank’s Kitchen, de nieuwe webshop voor delicatessen, zoals bijzondere pesto, biologische wijn, azijn met een verhaal en heel apart zout. Wij mochten alvast een paar dingen proeven.

Van biologishe wijn naar delicatessen

We kennen Frank al best heel lang. Niet voor niets schreven we al een keer over zijn webshop met biologische wijnen (www.biologischewijnwinkel.nl), webshop met biologisch bier (www.biologischbier.nl), strikten we hem voor een interview en heeft hij zelfs een keer iets over taking it slow voor ons geschreven. Frank is overigens niet de reden dat Eigenwijs Blij van Groningen naar Drenthe verhuisd is en nu dus redelijk dicht bij Frank’s Kitchen is gevestigd. Zo stalkerig zijn we nu ook weer niet. Maar we waren natuurlijk wel gruwelijk nieuwsgierig doen Frank besloot uit te breiden van wijnverkoper naar lekkere-hapjes-verkoper.

Hapjes met een verhaal

En toen was daar ineens (nou ja, ineens, na heel wat ontwerpen en bouwen) webshop Frank’s Kitchen, een online winkel vol wijn, bier, cider, olie, azijn, jam, honing, pesto, olijven, zout, chocola en nog veel meer. Is alles biologisch? Nee, dat niet. Het verhaal achter Frank’s Kitchen is iets complexer: alles in de shop heeft een verhaal. Kleinschalige productie, eerlijk eten, ambachtelijk gemaakt (en dan dus echt, niet als uitgeholde term). Vaak is dat biologisch, soms gewoon net even anders dan anders. Wel eens rabarberzout gehad bijvoorbeeld? Wij nu wel.

Pakketje genieten

Man Remi en ik zouden net een weekend zonder dochter Emily doorbrengen en hadden wel zin in wat bijbehorende hapjes. De doos met zeer zorgvuldig ingepakte delicatessen kwam dus als geroepen. We kregen:

Je leest het al: dit zijn niet zomaar delicatessen, maar delicatessen van bedrijfjes die echt iets bijzonders willen maken en willen laten proeven. En dat proeven, dan doen we graag.

Proeven maar

Eerst maar dat biertje. De La Trappe Puur mocht ons gezelschap houden tijdens een voetbalwedstrijd op tv (tsja, moet soms gebeuren) en een pasta met chili, wodka en citroen. Geen gekke combi! Ik vind de La Trappe Puur vooral naar witbier smaken en dat op een goede manier. Romig en zacht. Lekker hoor.

De appelciderazijn, het rabarberzout en de pompoenpesto komen voor het proeven op een rijtje met brood, olijfolie en nog wat olijven. Een broodje in azijn dopen? Voor het proeven werkt het goed en bovendien is deze azijn van oude appelrassen erg lekker. Genuanceerd zacht, maar toch voldoende fris en bitter. Het rabarerzout blijkt je niet om de oren te slaan met rababer, maar gewoon heel subtiel zurig te zijn. Heel interessant. Later doen de appelciderazijn en het rabarberzout samen perfect dienst als simpele smaakmaker op rauwe, dungesneden bietjes. Aanrader!

De pesto van pompoen zet ons eerst even op het verkeerde been. Huh, dit smaakt naar curry? Je verwacht Italiaanse kruiden, maar in deze (overigens vegan) pesto zit currypoeder, nootmuskaat en mosterd. Ontiegelijk goede combi. Maar niet om als handig kant-en-klaar potje door de pasta te mikken. Gewoon lekker van genieten op een broodje. Verrassend.

En dan het laatste potje: de jam van Siciliaanse wilde aardbeitjes. Ik weet niet of mijn enthousiasme die van Frank evenaart (deze jam is een van Franks favorieten). Daarvoor vind ik het johannesbroodpitmeel dat de geplette aarbeitjes tot jam bindt wat te aanwezig in de smaak en textuur. Maar dit is wel errug lekkere jam.

Aantrekkelijk winkelen

Het is bovendien zeker geen straf om in Frank’s Kitchen te shoppen. Elk product heeft een lange pagina vol verhalen over de productie en wat Frank er zelf van vindt. Een beetje alsof je bij een marktkraampje aan de praat raakt met een enthousiaste verkoper die ook echt verstand heeft van zijn waar. Het enige dat ik hier en daar mis is een lijstje met ingrediënten per product. Handig bij allergieën en diëten en sowieso om een eigen inschatting te maken van hoe een product zal gaan smaken. Verder ben ik vooral benieuwd hoe Frank’s Kitchen zich zal gaan ontwikkelen. Welke producten sneuvelen en welke komen erbij? We wachten watertandend af.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *