Review PowerCube Extended |Remote| stekkerdoos van Allocacoc

12 december 2017

Volgens Milieu Centraal is een huishouden zo’n 450 kWh per jaar kwijt aan sluipverbruik van apparaten. Dat is ongeveer € 90 ,- per jaar waarvan zo’n drie kwart te voorkomen is door apparaten écht uit te zetten. Onder die ‘sluipverbruikers’ zitten bijvoorbeeld decoders, satellietontvangers, HDD recorders, modems en televisies. En laat die nou in de meeste huizen naast elkaar in en op hetzelfde kastje staan! Het enige dat je nodig hebt is een stekkerdoos met schakelaar waarmee je het ding uitzet als je weg bent of slaapt. Allocacoc maakt besparen nog makkelijker door met een modern vormgegeven stekkerdoos te komen met batterijloze afstandsbediening. Wij mochten hem testen.

Aanbieding: kortingscode voor 10% (!) korting in de Allocacoc webshop t/m zondag 14 januari 2018. Check de laatste alinea voor onze kortingscode en de details.

Allocacoc PowerCube serie

Allocacoc is een bedrijf opgericht door twee design engineers van de TU in Delft. Inmiddels hebben ze kantoren over de hele wereld en maken ze hippe producten in verschillende categorieën zoals oordopjes, hippe lampjes en stekkerdozen. Maar met dat woord doe ik ze geen recht, want bij een stekkerdoos denk je al snel aan zo’n lelijk langwerpig ding waar een hoop stekkers in zitten, bedekt onder een laag stof ergens in een hoek achter een bureau. De PowerCubes van Allocacoc zijn kubusvormig en mogen gezien worden. Wel zo handig dat je niet hoeft te bukken als je even je telefoon wilt inpluggen. Ze bestaan in allerlei uitvoeringen, sommige PowerCubes zijn verdeelstekkerdozen die je rechtstreeks in een stopcontact steekt. Andere hebben een snoer. Ze bestaan met schakelaar en met afstandsbediening, met reisstekkers en met USB. En in allerlei kleuren.

Review PowerCube Extended |Remote|

Hier reviewen we de PowerCube Extended |Remote|. Deze stekkerdoos heeft een snoer van 1,5 meter waarmee je hem in een stopcontact kunt steken. Je kunt er vier apparaten in steken. En er zit een grote oranje aan/uit knop op. Maar je kunt hem ook op afstand aan of uit zetten met de PowerRemote die het doet zonder batterijen. Hij kost € 34,95 inclusief een Remote.

Design PowerCube Extended |Remote|

De PowerCube is, je raadt het al, vierkant. En dat blijkt best handig. Want de stekkers zitten elkaar niet in de weg zoals bij van die langwerpige stekkerdozen. Persoonlijk vind ik hem er ook best cool uitzien en heb ik iets minder de neiging om hem ergens achter een kast weg te stoppen. En dat terwijl het met de bijgeleverde afstandsbediening juist mogelijk is het stekkerblok weg te stoppen. Halverwege het snoer zit een handig zwart hoekje waarmee je het snoer kunt bevestigen aan een rand of onder een bureau o.i.d. zodat het niet zo bungelt.

PowerRemote koppelen aan de PowerCube

De eerste keer dat je de PowerCube in het stopcontact steekt, moet je de knop even een paar seconden ingedrukt houden. Dan gaat er een lampje knipperen. Als je dan de Remote indrukt worden de twee aan elkaar verbonden en weet de Cube op welke Remote hij moet reageren. En de gein is dat je ook meerdere PowerCubes aan één PowerRemote kunt koppelen of meerdere PowerRemotes aan een PowerCube kunt koppelen. Zo kun je bij de voordeur met één knop je hele huis aan- en uitzetten.

Gebruik PowerCube Extended |Remote|

Over het gebruik van de PowerCube kan ik eigenlijk weinig zeggen. Hij doet wat hij belooft. Hij haalt stroom uit een stopcontact en verdeelt dat over maximaal vier apparaten. Je kunt hem aan- en uitzetten met een knop en met een afstandsbediening. En de stekkers zitten elkaar niet in de weg.

Sluipverbruik voorkomen met de PowerCube Extended |Remote|

De meeste sluipverbruikers bij ons thuis staan in en op het tv-meubel. Er staan een tv, een stereo en een platenspeler op. De modem, decoder, chromecast, dvd-speler en Wii staan erin. En we hebben er zelfs nog een oude Nintendo NES staan, omdat die zo cool is. Die laatste is met zo’n grote transformator waarschijnlijk de grootste sluipverbruiker. De apparaten die we (bijna) dagelijks gebruiken zitten in een stekkerblok met schakelaar. De apparaten die we weinig gebruiken in een andere. ‘s Morgens drukken we de ene schakelaar aan, de modem doet het dan na 3 minuten. En ‘s avonds voor het slapen gaat hij weer uit. Ook als we een dagje weg zijn gaan die apparaten uit. Maar voor een kort tripje naar bijvoorbeeld de supermarkt niet. Want je moet toch even bukken om dat ding in te drukken. Nu we de PowerCube hebben, kan dat net wat makkelijker omdat je de schakelaar met je voet kunt indrukken. Dus wellicht dat ik hem nog net wat vaker netjes uitzet als ik de deur uit ga.

Allocacoc alloStand in Maastricht op 17 december

Wil je de producten van Allocacoc in het echt zien? Op zaterdag 17 december staan ze de hele middag met de AlloStand op de markt in Maastricht. Hier de details van dat event.

Producten van Allocacoc met onze kortingscode

Lezers van Eigenwijs Blij kunnen producten van Allocacoc kopen met maar liefst 10% korting! Ga voor deze korting naar de webshop van Allocacoc en gebruik daar de kortingscode ALLOFRIEND. De kortingscode werkt tot en met zondag 14 januari 2018, geldt alleen bij aankopen vanaf 10 euro en geldt niet voor de limited edition PowerCube.

geen reacties mogelijk