Avrotros Radar over het dynamisch energiecontract

15 april 2023

Dynamische energiecontracten zijn in opkomst, zo ook vanwege Avrotros Radar item over de opkomst van dynamische energiecontracten. Expert Danny schoof aan om zijn verhaal te doen. Op Doe Duurzaam hebben we het al regelmatig over dynamische energiecontracten en de tarieven die gehanteerd worden. Daarnaast hebben we veel artikelen over dynamische energieprijzen en hoe je hier slim op inspeelt.

In dit artikel vind je dan ook een verzameling handige links en artikelen over dynamische energietarieven. Wil je altijd op de hoogte zijn, abonneer je dan op onze e-mailservice over dynamische energiecontracten

.

Wat je moet weten over dynamische energiecontracten na het zien van Avrotros Radar

Met dynamische energieprijzen maak je gebruik van prijzen die elk uur veranderen. Dit is op basis van de actuele inkoopprijzen op de energiemarkt. Met een dynamisch energiecontract kun je profiteren van de goedkoopste momenten en voorkomen dat je teveel betaalt voor je stroom en gas. De prijzen voor elektriciteit worden elke dag om 13.00 uur bekendgemaakt voor de volgende dag en dat zijn uurprijzen. Voor gas is dat anders: daar geldt een dagprijs. Meer over de basis van dynamische energiecontracten vind je in ons uitgebreide artikel ‘Dynamische energieprijzen: wat zijn ze en hoe kun je ermee besparen?

Inspelen op dynamische energiecontracten

Je kunt veel geld besparen op je stroomrekening. Dat doe je door in te spelen op vraag en aanbod. Je leest er alles over in het basisartikel ‘Dynamische energieprijzen – dit is wat je moet weten‘. Heb je zonnepanelen, dan moet je wel wat weten over salderen met dynamische energiecontracten. Door bijvoorbeeld je fiets slim te laden, kun je ook inspelen op dynamische energietarieven.

Je auto slim opladen met dynamische energiecontracten

Zeker als je een elektrische auto hebt kun je veel geld besparen. Je doet dat door je auto slim te laden. Dat kan vaak met een app, zoals die van Stekker of met een laadpaal van bijvoorbeeld Zaptec. Wil je meer weten, laat het weten in de reacties hieronder.

Radar en dynamische energiecontracten

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze e-mailservice over dynamische energiecontracten.

.

Of wil je meer weten en discussiëren? Laat het ons weten en reageer hieronder.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *