Met een lekker fris vloerkleed de herfst in, in 3 simpele stappen

18 oktober 2018

Na een heel geslaagd kinderfeestje met zes enthousiaste, huttenbouwende, gamende, chipskruimelende jochies, staarde ons vloerkleed me wat vaal en vermoeid aan. Het is niet nieuw meer, maar ook nog niet kaal en nog wel heel gezellig vind ik. Vrolijke strepen. Het heeft alleen zo nu en dan een opfrisbeurt nodig. Toen we het net hadden huurde ik wel eens zo’n reinigingsapparaat met zeep. Nog best duur, best een gedoe en een grote, lege plastic fles voor de plasticbak. Gelukkig weet ik sinds een aantal jaar een veel betere, goedkopere en snellere truc om je vloerkleed weer op te vrolijken. Zo’n twee keer per paar sneeuwt het op ons kleed. Ik deel mijn tip graag met jou.

Je hebt een boenborstel, bijvoorbeeld van varkenshaar, nodig en een doosje natriumbicarbonaat (baking soda, ongeveer 2 euro) dit is genoeg voor een middelgroot kleed.

1. Stofzuig je kleed zoals je normaal ook doet. Strooi dan de natriumbicarbonaat rijkelijk over het kleed. Je hoeft je niet af te vragen of je te veel strooit, dit komt straks helemaal goed. Bedek het kleed met een flinke hoeveelheid zoals op het voorbeeld. Het hele doosje.

2. Met de boenborstel borstel je het poeder in het kleed, je zult merken dat dit vrij gemakkelijk gaat en dat het poeder helemaal in het kleed verdwijnt. Bewerk het hele kleed op deze manier.

3. Laat het poeder een uur of langer in werken in het kleed. Stofzuig daarna je kleed grondig uit. Zoals je zult zien leven de kleuren duidelijk op en ruikt je kleed veel frisser.

Klinkt simpel hè? En dat is het ook.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op mijn blog www.datmaakjelekkerzelf.nl over mijn zoektocht naar back to basic (met een knipoog ;).

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Met een lekker fris vloerkleed de herfst in, in 3 simpele stappen

  1. Ik ga het proberen, het kleed dat je als voorbeeld geef is hetzelfde als die van mij, leuk.