Interview Wietske: “Bezoek eens een boer in de regio!”

10 april 2017

Wietske is onderneemster en heeft een eigen webshop met biologische kaas. Ze hoopt mensen te enthousiasmeren. zodat zij vaker op bezoek gaan bij boeren in de regio. In dit interview lees je hoe Wietske ‘eigenwijs blij’ leeft en welke stappen zij nog wil gaan zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik verkoop biologische kaas, rechtstreeks van de boerderij. Aan zowel zakelijke klanten als particulieren. En dat is enorm leuk om te doen!

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Voor mij is het belangrijk dat boeren hun eigen unieke producten blijven maken. Wat ik veel zie is dat groothandels boeren opkopen. Zo worden boeren gedwongen mee te gaan in de prijs vecht markt. En vergeten daarbij hun eigen identiteit. Gelukkig kom ik bij veel boeren die juist wel eigenwijs zijn. Hun eigen unieke producten maken en op de markt brengen. Om daar deel van uit te maken. Dat maakt me eigenwijs blij.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Absoluut. Dat kwam toen wij in 2007 terug kwamen uit Spanje waar we 2 jaar hebben gewoond. Daar werkte ik voor Philips. Een baan waar alles draaide om verkoop. Bij terugkomst heb ik besloten zelf te gaan ondernemen met unieke streekproducten.

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Af en toe met het vliegtuig, ondanks de belasting voor het milieu.

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

Meer mensen zien te interesseren voor producten rechtstreeks van de boer. En proberen om volwassenen en kinderen naar de boerderij te krijgen. Het verhaal van de boer zelf te horen. Weer dat gevoel te geven van: “Hier wordt mijn eten geproduceerd”

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Bezoek eens een boer in de regio!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *