Interview Lex: “Als iemand je een boek aanraadt, bestel het dan direct!”

25 september 2017

Lex Krishnadath blogt sinds deze zomer voor Eigenwijs Blij. Hij is student Psychology en heeft kampioenstitels karate op zijn naam staan. Maar hij is vooral veel bezig met het behalen van allerlei persoonlijke doelen. Zo probeert hij een jaar lang elke week een non-fictie boek te lezen. In dit interview lees je hoe Lex ‘eigenwijs blij’ leeft en welke stappen hij nog wil gaan zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Met het behalen van mijn jaarlijkse doelen ben ik vrijwel elke dag bezig. Dat kan zijn; een vreemde taal leren, mediavasten, een hele stapel non-fictie boeken lezen, maar ook sporten en tijd met familie, vrienden en mijn vriendin doorbrengen. Dit interview schrijven en mijn website www.hetlevendeboek.nl onderhouden behoren ook tot mijn doelen. Daarnaast studeer ik ook Psychology aan Tilburg University, iets waar ik natuurlijk ook veel mee bezig ben. Voor nu werk ik in de sales als Salesmanager om zo mijn brood op de plank te krijgen. Mijn doelen kun je trouwens hier vinden.

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Mijn manier van ‘eigenwijs blij’ leven is groeien en mezelf persoonlijk ontwikkelen waarbij ik tegen de stroom in zwem als dat nodig is. Ik eet bijvoorbeeld gezond en sport veel, in het algemeen juichen mensen dat je natuurlijk toe, maar zodra je een extra biertje afwijst omdat je daar dus mee bezig bent is het een heel ander verhaal. Thema’s als sport, voeding, persoonlijke ontwikkeling en ondernemen zijn voor mij belangrijke thema’s.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Ja, er was zeker een moment in mijn leven waarop ik dacht: ‘dit kan zo niet langer, er moet wat veranderen’.

Na de zomer van 2016 had ik dit moment, ik besloot die dag alles om te gooien en een fantastisch leven te leiden wat resulteerde in vele mooie dingen zoals:

  • het ontmoeten van vele interessante en belangrijke personen in mijn leven
  • een enorme groei in mijn persoonlijke ontwikkeling
  • het lezen van 30 non-fictie boeken alleen in 2017 al
  • een enorme hoeveelheid energie
  • het worden van Nederlands Kampioen karate (2016) en Europees Kampioen Wado karate (2016)
  • en tot slot het onstaan van de website hetlevendeboek (lees hier meer over mijn verhaal)

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Er zijn altijd ‘cheat-days’ op je doelen die je zelf niet vindt kunnen, maar toch soms doet. Ik had vandaag nog zo’n ervaring. Ik vind het erg dom om zonder klaargemaakte maaltijden op pad te gaan omdat je dan vaak genoodzaakt bent troep te kopen, wat vaak duur en ongezond is. Daarom maak ik al mijn maaltijden in de ochtend (op het avondeten na) en zo had ik dat vandaag dus ook weer netjes gedaan. Ik vergat alleen een essentiël onderdeel; de maaltijden meenemen. Uiteindelijk moest ik dus toch ergens wat kopen…

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

Het bijwonen van seminars met het doel meer te leren en waar ik interessante personen wil ontmoeten. Het oprecht luisteren naar deze en andere personen, weer wedstrijdkarate te gaan doen (momenteel ernstige knieblessure) en mijn studie Psychology met succes afronden.

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Mijn nummer 1 tip is dit: als je met iemand in een goed gesprek verwikkeld raakt en diegene raadt jou een boek aan, bestel het dan direct. Ik heb ondervonden dat de beste boeken die ik heb gelezen, boeken zijn die mij zijn aangeraden. We hebben namelijk allemaal een conformatiebias die ons vooral boeken doet lezen die bij ons beeld past. Boeken die je de ogen doen open zijn daarom vaak boeken die anderen je aanraden, zij hebben immers een ander wereldbeeld.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *