Interview Frank: “Een betere wereld begint op je bord, daar ben ik van overtuigd”

19 september 2016

Frank is ondernemer, maar neemt ook de tijd voor andere dingen, zoals zijn bijen en zijn liefde voor goed eten en drinken. In dit interview lees je hoe hij ‘eigenwijs blij’ leeft, welke stappen hij nog wil gaan zetten en welke tips Frank met jou wil delen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Doordeweeks werk ik uiteraard. Ik ben ondernemer en ik run onder andere een biologische wijnhandel en een online marketingbureau. Dat is misschien niet echt een voor de hand liggende combinatie, maar het is zo gegroeid en het is mooi te combineren. Meestal besteed ik ’s ochtends tijd aan mijn klanten en ben ik ’s middags bezig met de wijnhandel. ’s Avonds en in het weekend doe ik het liefst dingen die helemaal niets met werk te maken hebben. Vaak ben ik op zaterdag met mijn bijen bezig. In de imkerij vergeet ik alles om mij heen. Ik ben geen ondernemer die zeven dagen per week doorbuffelt. Dat werkt niet voor mij. Voor niemand trouwens.

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Ik ben niet zozeer bewust bezig om eigenwijs te zijn, maar ik doe wel graag mijn eigen ding. Ik probeer zo veel mogelijk mijn eigen pad te volgen. Vrijheid is voor mij belangrijk. Ik heb gemerkt dat ik het daardoor niet zo goed doe binnen een bestaande organisatie, vandaar dat ik voor mezelf begonnen ben. Ik vind het lekker dat ik nu zelf kan bepalen wat ik wel en niet doe.

Voor mijzelf en binnen mijn bedrijf is voeding uiteraard een belangrijk thema. Een betere wereld begint op je bord, daar ben ik van overtuigd. Goed eten is de lekkerste manier om de wereld een beetje mooier te maken. Ik probeer mensen te laten zien dat “echt en eerlijk eten” veel meer smaak heeft én ook nog eens beter is voor de wereld om hen heen.

Ik vind het jammer dat het bij voeding bijvoorbeeld vaker gaat over bijvoorbeeld de prijs, dan over de smaak. De liefde voor écht goed eten en drinken zijn we een beetje verloren. Voeding is zoveel meer dan vullen. Iets met aandacht kopen, bereiden en opeten heeft voor velen nog maar weinig waarde en dat vind ik jammer. Ik doe dan ook mijn best om daar een kentering in aan te brengen. Een goede maaltijd met vrienden of familie is goud waard. Het levert mooie gesprekken op en een moment van rust en aandacht voor elkaar. Eten verdient meer waardering en daar zet ik me graag voor in.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Nee, zo’n moment heb ik niet gehad. Ik doe gewoon wat ik wil doen. Misschien altijd al wel, geen idee. Ik ben daar niet zo mee bezig. De grootste ommezwaai die ik heb gemaakt is waarschijnlijk mijn verhuizing van een flat in de Randstad naar een klein dorpje in Drenthe. Die keuze was in vijf minuten gemaakt en ik heb daar nog nooit een seconde spijt van gehad.

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Ik kan zonder pardon een heel blok kaas verorberen. Niet zo best voor mijn hart, maar oh zo lekker! En een kwartier loeiheet douchen. Ook lekker.

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

Korter douchen? 😉

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Kies je eigen pad en geniet van het leven. Veel mensen blijven naar mijn idee een beetje hangen in schijnzekerheden zoals een vaste baan of een relatie die niet werkt. Het leven is kort, dus verspil je tijd niet, zeker niet aan dingen die er eigenlijk niet toe doen of die je niets brengen. Probeer verder je bijdrage te leveren, groot of klein. Aan plannen heeft niemand iets, aan concrete actie wel.

frank-2

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *