Interview Chantal: “Volg je eigen tempo, want als je te snel gaat dan mis je veel”

23 oktober 2017

Chantal schrijft over boeken. Ze vindt het belangrijk om regelmatig rustige dingen te doen als tegenwicht in onze snelle maatschappij. In dit interview lees je hoe Chantal ‘eigenwijs blij’ leeft en welke stappen ze nog wil gaan zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Voor de zomer ben ik afgestudeerd en ik werk nu parttime als agent bij een krantenuitgever. Daarnaast ben ik boekblogger op www.hoofdstuk12.nl en recenseer ik boeken voor Hebban.

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Mijn manier van eigenwijs blij leven is vooral langzaam. Het lijkt in de wereld alleen nog maar om snelle dingen te draaien en we hebben altijd haast. Ik vind het juist daarom belangrijk om rustige dingen te doen. Denk aan het lezen van een boek en schrijven, maar in mijn vrije tijd pak ik er ook wel eens een borduurwerkje bij en spin ik wol met een spinnewiel. Als ik een dag achter een computer heb gezeten vind ik het fijn om iets te doen zonder naar een scherm te hoeven en staren en even creatief bezig te zijn.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Ik ben nogal perfectionistisch en dat maakt het leven soms best lastig. Alles moest en kon in mijn ogen constant beter. Een paar jaar terug kreeg ik opeens last van paniekaanvallen en dat was voor mij het moment waarop ik dacht: ik moet minder streng voor mezelf zijn en meer rust pakken.

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Ik probeer, met uitzondering van mijn blog, om zo min mogelijk met social media te doen. Je bent er namelijk al snel veel tijd aan kwijt en het zijn ook nog eens veel prikkels die je moet verwerken. Toch heb ik soms dagen waarop ik het heerlijk vind om urenlang te scrollen. Ik ontdek dan bijvoorbeeld nieuwe boeken, andere bloggers, fijne websites of inspirerende plaatjes. Soms moet dat kunnen, maar het is niet iets wat ik dagelijks wil doen.

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

Ik zou graag willen minimaliseren, want hoe meer je hebt, des te meer tijd je eraan kwijt bent. Ik probeer dit bijvoorbeeld al met mijn boeken: alleen de romans die ik écht mooi vind mogen blijven. Zo word ik altijd weer gelukkig met een blik op mijn boekenkast, omdat er alleen maar dingen instaan die iets voor me betekenen. Hoe fijn zou het zijn als je dat met alle spullen in huis hebt?

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Volg je eigen tempo, want als je te snel gaat dan mis je veel dingen of gaan er dingen mis. Het leven is een stuk leuker als je het op jouw manier leeft.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Interview Chantal: “Volg je eigen tempo, want als je te snel gaat dan mis je veel”

  1. Ik vind dat een mooi advies. Ik heb soms ook het gevoel dat ik meer zou moeten doen en sneller, terwijl ik dat helemaal niet wil.