HomeWizard komt met plug-and-play thuisbatterij

25 juni 2024

Het hebben van een thuisbatterij wordt nu nóg makkelijker. HomeWizard, die we allemaal kennen van hun mooie smart home producten, lanceert een eigen thuisbatterij die je aansluit met een stekker in je stopcontact. Na een aantal stappen in de HomeWizard app kun je automatisch je eigen opgewekte zonne-energie opslaan voor een later moment, bijvoorbeeld ’s nachts.

HomeWizard lanceert betaalbare thuisaccu voor zonnestroom

HomeWizard brengt deze zomer een betaalbare thuisaccu op de markt. Met een prijs van €1.395 willen zij duurzame opslag van zonnestroom toegankelijk maken voor iedereen. De thuisbatterij is eenvoudig zelf te installeren en de eerste leveringen starten in juli.

Explosieve groei in thuisbatterijen

2023 was een recordjaar voor de installatie van batterijen in Europa, met een groei van 94%. Volgens SolarPower Europe kwam circa 70% van deze groei door thuisbatterijen bij particulieren. Dit markeert het derde jaar op rij met verdubbelde jaarlijkse verkopen.

Terugleverboetes en de energietransitie

Steeds meer energieleveranciers in Nederland berekenen terugleverkosten aan consumenten. Door de groeiende teruglevering van zonne-energie en de aanstaande afschaffing van de salderingsregeling in 2027, worden thuisbatterijen steeds aantrekkelijker. Ze helpen huishoudens geld te besparen door meer zelf opgewekte stroom te gebruiken en terugleverboetes te vermijden.

Zo werkt de HomeWizard thuisbatterij

Bijzonder aan de thuisaccu is dat het de eerste plug-in thuisbatterij is. Je sluit hem eenvoudig zelf aan op het stopcontact. Zonder installateur. Deze batterij bewaart opgewekte zonnestroom voor later gebruik. Paul Straathof, oprichter van HomeWizard, vertelt: “We willen duurzame energie toegankelijk maken voor iedereen. Daarom hebben we een thuisbatterij ontwikkeld die iedereen zelf kan installeren. Zo hopen we bij te dragen aan de versnelling van de energietransitie.”

Oplossing voor netcongestie

Netcongestie, een file op het stroomnet, wordt steeds problematischer. Thuisbatterijen bieden een oplossing door overtollige zonnestroom op te slaan en later te gebruiken. Dit vermindert de druk op het stroomnet, vooral tijdens piekuren.

Kenmerken van de HomeWizard thuisbatterij

 • Beschikbaarheid: Levering vanaf juli 2024.
 • Vermogen: 2,7 kWh per batterij, uitbreidbaar.
 • Compatibiliteit: Werkt met elke zonnepanelenomvormer en energieleverancier.
 • Efficiëntie: Elke batterij heeft een eigen micro-omvormer voor maximale efficiëntie.
 • Geluidsniveau: 32 dB, vergelijkbaar met een koelkast.
 • Milieu-impact: Vermindert jaarlijks 300 kg CO2-uitstoot, CO2-neutraal binnen drie jaar.
 • Standby verbruik: Minder dan één watt.

Met de HomeWizard Plug-In Battery kunnen huishoudens hun zelfconsumptie van zonnestroom maximaliseren en zo bijdragen aan een stabieler en duurzamer elektriciteitsnet.

Alle specificaties HomeWizard thuisbatterij

MerkHomeWizard
ProductnaamPlug-in Battery
Capaciteit2,7 kWh (2688 Ah)
Vermogen800 watt laden en 800 watt ontladen
Prijs per stuk€ 1,395
Prijs per kWh€ 517
Installatiekosten€ 0
LevertijdVanaf november 2024
Kleur(en)Zwart
Afmetingen40 cm breed, 20 cm diep en 30 cm hoog
Gewicht25 kg
Kabellengte1,50 meter
Levensduur15 jaar/6000 cycli
Type celLithium-ijzerfosfaat (LFP)
AppGratis app: HomeWizard Energy (via Google Play of de App Store)
Benodigdheden– Zonnepanelen
– Een slimme meter
– Een HomeWizard P1 Meter
– Een wifiverbinding met internet
– Een telefoon of tablet met Android of iOS
UitbreidbaarOp elk moment uit te breiden met 2,7 kWh (2688Ah) per batterij tot maximaal 10,8 kWh. Tot 3 batterijen gewoon bijkopen en stekker in het stopcontact steken. Om er 4 aan te sluiten dient het op een aparte zekeringgroep te komen en adviseert HomeWizard een installateur.
VeiligheidskeurmerkenVoldoet aan alle relevante EU-, CE- en netnormeringen (o.a. EN 50549-1/2 en 6mA).
GeluidsniveauNominaal 32 dB (vergelijkbaar met een koelkast).
Handelen op de 
onbalansmarkt
Nee, de focus van deze thuisbatterij ligt op het opslaan van duurzame energie.
Duurzaam (CO2-uitstoot)Eén batterij vermindert zo’n 300 kg CO2-uitstoot per jaar. Hierdoor is de Plug-In Battery binnen 3 jaar CO2-neutraal!
MilieubewustIn de HomeWizard Plug-In Battery zitten hoge kwaliteit recyclebare lithium-fosfaatcellen (LFP). Deze cellen behoren tot de veiligste categorie van batterijen dankzij de hoogwaardige samenstelling, en bevatten geen omstreden conflictmetalen zoals kobalt en mangaan. 
USP’s– Betaalbaar: thuisbatterijen in de markt kosten momenteel tussen de €3500 tot soms wel €8000+, die van HomeWizard is €1395.
– Dit is de allereerste batterij die op de markt komt met een stekker in Nederland. Daardoor dus zelf te installeren en geen dure installatiekosten.
– Werkt volledig merkonafhankelijk. Het maakt niet uit welk omvormermerk je voor je zonne-energie hebt of bij welke energieleverancier je zit.
– Verplaatsbaar: niet vast geïnstalleerd dus gewoon te verplaatsen of mee te nemen bij een verhuizing.
Garantie2 jaar garantie + 5 jaar Swap Service

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

5 reacties op “HomeWizard komt met plug-and-play thuisbatterij

 1. Veel te dure oplossing
  Koop een boiler en stuur deze aan wanneer je terug levert
  Vermogens afhankelijk zou het mooiste wezen.
  Home wizard is al op de juiste weg
  Bespaar wat op je terug levert
  Bespaar op gas
  Bespaar geld

  • Dat is maar de vraag natuurlijk, je kunt wel water opwarmen, maar als daar geen vraag naar is heb je er niets aan. Verder is daar een hele installatie voor nodig en steek jé hiervoor alleen een stekker in het stopcontact. Niet zo ongenuanceerd roepen dus, zonder onderbouwing als je niet hier weet waarover je praat

 2. ik zou graag nu al zo een batterij willen bestellen. Mijn opgewekte energie wil ik niet eens terugleveren MAAR ZELF GEBRUIKEN, laatstaan dat ik er ook nog voor moet gaan betalen. Ik lever een fiets, maar omdat er zoveel fietsen zijn moet ik bijbetalen. Ik ben voorstander van loskoppelen die zonnepanelen, EN DAN EIGEN GEBRUIK airco, auto, fiets, wasmachine

 3. Tony Verstraeten jul 16, 2024

  Kan deze ook in België geleverd worden

  • Hi Tony, wat is begrijp is dat ze nu niet leveren aan inwoners van België. Zelf zeggen ze er over: “De verkoop van de Plug-In Battery start eerst in Nederland. Elk land heeft verschillende wet- en regelgeving, waardoor we eerst willen focussen op één land.”