Ik ben gezonder en gelukkiger door Pokémon Go, echt waar

15 december 2016

Misschien denk je dat de titel een grapje is. Pokémon Go, die maffe rage waarmee kinderen en nerds van hot naar her rennen om een of ander fictief beestje te vangen met een fictief balletje. En nog geld eraan uitgeven ook. Stelletje idioten. Ik speel Pokémon Go sinds medio juli, soms even heel intensief, dan weer een weekje amper, en vijf maanden later kan ik de balans opmaken. En wat blijkt: voor in totaal een paar tientjes ben ik vandaag zowel gezonder als gelukkiger, mede door Pokémon Go. Huh, wat?

1. Goedemorgen streefgewicht!

Al zo’n 10 jaar heb ik een streefgewicht dat net een paar kilo minder is dan mijn werkelijke gewicht. Dieetje hier, sportcursus daar, op de lange termijn mocht het niet baten. Vervolgens was ik druk zat met een peuter in huis en ben ik een half jaar geleden gewoon opgehouden met mij hiermee bezig houden. Een maand later stond Pokémon Go op mijn telefoon. In de afgelopen maanden blijk ik 575 kilometer te hebben gelopen. Ik pakte de weegschaal er nog eens bij en bleek vier kilo te zijn afgevallen. Ik zit nu op mijn streefgewicht door letterlijk niks meer dan de meest gezonde beweging die er bestaat: buiten wandelen. (Oh, en welkom vitamine D, een fijn neveneffect).

pokemon-go-jogger

2. Hoi fijne vrienden

Bijna alles is samen leuker. Zelfs een introvert als ik zal dat graag toegeven. Daarom hadden we al snel een speciaal Pokémon Go chatgroepje met een aantal vrienden. Hierin delen we tips, successen en frustraties. Mijn vriendschap met deze chatgroepleden is in een krap half jaar best wel verstevigd. Een beetje zoals elke week naar de kroeg gaan met elkaar. Of samen langs de lijn staan van een voetbalwedstrijd. Je deelt iets met elkaar, hoe onbenullig die niet-bestaande beestjes misschien ook zijn.

pokemon-go-chat

3. Hey andere buurten van mijn dorp

Niet zo belangrijk als de andere twee punten, maar toch: door Pokémon Go ken ik nu delen van mijn dorp waar ik de afgelopen vijf jaar nog nooit was geweest.

pokemon-go-avatar

It ain’t all sunshine and roses

Natuurlijk zitten er nadelen aan Pokémon Go. Naar alle waarschijnlijk is er nu een database waar al mijn beweging van de afgelopen maanden in staat. En ik heb geld betaald voor extra’s, waaronder de best wel handige maar prijzige Pokémon Go Plus wearable. Die vijf maanden spelen, die kostten mij tot nu toe zo’n 100 euro. Maar ik denk dan maar altijd: de bioscoop is duurder. Of zoals mijn man zegt: paardrijden, dat is pas een dure hobby.

Met gemak 30 minuten per dag bewegen

De bottom line is dat het met Pokémon Go eindelijk gelukt is iets te doen dat zelfs onze sportieve master of challenges Marjan nog niet gelukt is: elke dag 30 minuten bewegen. Reken maar uit: 575 kilometer gedeeld door 150 dagen is bijna vier kilometer wandelen per dag. In de buitenlucht. Dat tikt aan! Geen wonder dat die vier kilo zijn verdwenen. En dat met een bezigheid waar je leuk over kunt kletsen, maar die geenszins gekleurd is door politiek of andere ideologieën. Behalve natuurlijk dat blauw het beste team is.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Ik ben gezonder en gelukkiger door Pokémon Go, echt waar

  1. Wow! Super! Dit is het enige spel waarom ik erover denk mijn telefoon te upgraden.