Bladeren van de bomen? Zwerfafval van de grond!

13 december 2016

Juist wanneer de bomen hun blad verliezen, valt het mij altijd op dat ik zo veel zwerfafval zie liggen. Wanneer ik kijk naar mijn blogs van vorig jaar rond deze tijd, dan zie ik dat ik toen ook intensief bezig was met zwerfafval opruimen. Dat doe ik het hele jaar, maar het meest in de herfst.

Immers, op het moment dat de struiken geen bladeren meer hebben, zie je extra goed hoeveel blikjes, papier, plastic, flesjes en ander zwerf afval er eigenlijk op de grond ligt. Reden te meer om vandaag een extra rondje zwerfafvalprikken in te lassen, samen met mijn dochter van 4. We hebben een hoop plezier gehad en in 45 minuten hadden we een zak helemaal vol. De opbrengst: blikjes, papier, snoepwinkels, een doorgeknipt fietsslot, een plastic propellor (?), sigaretten pakjes, verpakkingen van koek en snoep etc. Wat ik leuk vond om te zien, was dat ik minder afval hoefde te rapen op hetzelfde traject in vergelijking met vorig jaar rond deze tijd. Het heeft dus duidelijk wel geholpen.

Zorg jij vandaag ook voor een iets schonere leefomgeving? Dat is een taak van ons allemaal. Ook al gooi je zelf alles netjes in de prullenbak, dan nog heb je vast wel een los kwartiertje waarin we dat zwerfafval op kunnen ruimen. Vanzelf verdwijnt het niet!

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op mijn blog www.datmaakjelekkerzelf.nl over mijn zoektocht naar back to basic (met een knipoog ;).

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Bladeren van de bomen? Zwerfafval van de grond!

  1. Ik deed dit vroeger als kind met een paar vriendinnetjes. Je weet wel, in de tijd van ‘Een beter milieu begint bij jezelf’. Best een goed idee om weer eens te doen!