Fairtrade Original koffie – duurzaam, eerlijk én lekker!

15 mei 2024

Bij Doe Duurzaam zijn we fan van koffie. Veel koffie. Daarom hebben wij gekozen voor de koffie van Fairtrade Original. Die is niet alleen duurzaam, maar ook eerlijk én lekker. En dankzij de samenwerking tussen Fairtrade Original en de Groene Nerds podcast hebben we een heus koffie-college gevolgd. Wil je meer weten over duurzame koffie en veel meer onderwerpen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Waar komt onze koffie vandaan?

In het koffie-college leerden we dat koffie vooral wordt verbouwd rond de evenaar. Centraal/Zuid Amerika, Afrika en Azië en de gebieden in de Pacific zijn de bekendste plekken. Denk dan aan landen als Guatemala, Nigerië, Colombia, Peru en Uganda. Steeds meer mensen willen overstappen op duurzame koffie. Maar het is nogal lastig om een keuze te maken uit alle merken die duurzaam zeggen te produceren en die dat daadwerkelijk zijn. Ook wij vinden het moeilijk. Het liefst kies je voor biologische koffie, maar hoe zit dat met de mensen die de koffiebonen plukken en verwerken?

Koffie goed voor de mensen die het maken

Zo kwamen we uit bij Fairtrade Original koffie. Sinds de start in 1959 werken ze aan een eerlijk systeem van koffie (en andere producten) verbouwen en handel in koffie. Of, zoals oprichter Paul Meijs het heeft verwoordt: ‘Geen hulp, maar handel’. Met als doel fair trade een betere toekomst bewerkstelligen voor partners. De missie is nu dan ook: ‘boeren in staat stellen een leefbaar inkomen te verdienen’.

Dat houdt in dat Fairtrade Original boeren in staat stelt om een leefbaar inkomen te verdienen, door eerlijke handel en ze te ondersteunen in hun (steeds) duurzamere productiemethodes.

De Fairtrade Original koffietest

Na ons koffiecollege hebben we diverse koffiesoorten getest. En er is voor iedereen wel iets te vinden wat bij je past. Zo proefden wij de Single Origin, een lichte en frisse koffie met een citrus-smaak. Een lekkere start van de ochtend. Daarnaast is een van onze favorieten de stevige Dark Roast. Deze koffie is lekker stevig en past bij ons goed later in de ochtend. En heel fijn, ze hebben ook Decaf koffie bij Fairtrade Original. Past bij ons in de vroege middag, om de cafeïne crash op een later moment te voorkomen.

Wil jij een eerlijk en lekker bakkie drinken? Overweeg dan eens koffie van Fairtrade Original!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

3 reacties op “Fairtrade Original koffie – duurzaam, eerlijk én lekker!

  1. Jan JTC Verhagen mei 17, 2024

    Wij drinken altijd fair trade koffie, wel verschillende, maar ze smaken lekker.