Ervaring met webshop Green Jump: eco, bio en fair trade

16 januari 2015

Green Jump is een Nederlandse webshop met een beetje dezelfde propositie als Eigenwijs Blij: groene sprongetjes maken. Alweer een tijdje terug bestelde ik er enkele artikelen. Het assortiment is vooral gericht op kinderen en hun verzorging en is vrij uniek. Veel dingen kun je vrijwel nergens anders krijgen.

Groene sprongetjes maken

Ze verwoorden het zelf heel mooi: “Wij willen het met Green Jump eenvoudig en leuk maken om een groen sprongetje te maken. Iedereen wil toch graag dat kinderen kunnen opgroeien in een groenere wereld, waarin ze gezond groot worden en volop kunnen genieten van het leven.” Eigenlijk best vergelijkbaar met de visie van Eigenwijs Blij dus! Green Jump heeft ook een blog. De blogartikelen gaan vaak over enge dingen, zoals gifstoffen in plastic. Dit schrok mij juist wat af, maar misschien denk jij daar anders over.

Eco, bio en fair trade: assortiment gericht op kinderen

Green Jump heeft naar eigen zeggen meer dan 2.000 groene producten voor baby’s, kinderen én voor de ouders. De keurmerken waar de webshop zich met het assortiment op richt zijn ecologisch, biologisch en fair trade. De categorieën in het assortiment betreffen verschillende aspecten van het leven van en met kleine kinderen: Eten & Drinken, Slapen, Verzorging, Verschonen, Spelen, Kleding en natuurlijk Cadeau, Nieuw en Sale. Denk aan wasbare luiers, speelgoed van rubberhout, veilige zonnebrandcrème en herbruikbare boterhamzakjes. Na heel wat rondklikken en mij verbazen over producten waar ik nog nooit van gehoord had, bestelde ik uiteindelijk een kinderservies van bamboe (BIOBU kids set van Ekobo Home) en 4 diepvriesbakjes van glas (Wean Green).

Voorwaarden: verzendkosten, retourbeleid en kortingscodes

Green Jump levert met behulp van Post NL. In Nederland bedragen de verzendkosten € 2,49 voor een bestelling die in een envelop past en € 4,95 voor een pakketje. Boven de € 75 is verzenden binnen Nederland gratis. Betalen kan onder meer met iDEAL, PayPal en creditcard. Als een product op voorraad is en je betaalt met iDEAL of PayPal, dan wordt de bestelling nog dezelfde dag of de dag erna verzonden. Lekker snel dus. Green Jump lijkt ook een prima retourbeleid te hebben, maar hier heb ik geen ervaring mee. Op de website is duidelijke informatie te vinden over contactmogelijkheden, zowel per telefoon als e-mail. Slimmeriken gaan natuurlijk op zoek naar kortingscodes. Bespaar jezelf de ellende van het afstruinen van kortingsboeren en ga gewoon direct naar de Facebookpagina van Green Jump. Daar vind je niet alleen actuele kortingscodes, maar ook andere leuke nieuwtjes.

Bezorging: proces en verpakking

Na mijn bestelling kreeg ik meteen een bevestigingsmail. En daarna nog een, maar dan met een iets andere inhoud. Beetje dubbelop. Een dag later krijg ik een e-mail om de verzending van mijn bestelling te bevestigen, inclusief traceercode van Post NL. Nog een dag later wordt het pakketje netjes bezorgd. De producten zijn goed ingepakt en lijken op het eerste oog van goede kwaliteit. Niks op aan te merken dus!

Eindoordeel: unieke producten, beetje naargeestig blog, prima bestelproces.

De genoemde verzendkosten en dergelijke zijn gecheckt op 15 december 2014. Daarna kunnen ze eventueel gewijzigd zijn door Green Jump.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *