Ecover afwasmiddel in een fles met Nederlands drijfplastic

10 oktober 2016

Wat leuk, vorige week ontving ik ineens een pakketje van Ecover: ecologisch afwasmiddel in een limited edition fles die is gemaakt van onder andere drijfplastic dat uit Nederlands water is gevist. Ecover lanceert deze nieuwe limited edition speciaal op de Dag van de Duurzaamheid: 10 oktober (vandaag dus!). Niet onbelangrijk: hij wast ook fijn af.

Drijfplastic, daar kun je wat mee

Drijfplastic is een groot probleem. Je zult ongetwijfeld al wel eens van de enorme hoeveelheid zwervend plastic in de Stille Oceaan hebben gehoord. Maar ook in de Nederlandse waterwegen drijft helaas van alles rond. En waarom zou je daar dan niet iets mee doen? Ecover doet behoorlijk veel met het thema drijfplastic. Ecover viste vorig jaar al drijvend plastic uit de Amsterdamse grachten en maakte daar de eerdere limited edition fles van. Vervolgens lieten ze een boot maken van meer dan 10.000 plastic flessen. Daarmee visten ze nog meer plastic uit de Nederlandse waterwegen, dit keer in Dordrecht, Scheveningen, Delfzijl, Zandvoort, Sneek en opnieuw Amsterdam. Dit plastic werd verwerkt in de huidige limited edition. 10 procent van de fles is van drijfplastic. Dat lijkt weinig, maar in de verbrandingsoven of in de maag van een vogel of vis is natuurlijk een nog minder duurzaam alternatief.

ecover-plastic-2

Wast Ecover afwasmiddel fijn af?

Deze limited edition ruikt naar eucalyptus en zeelavendel. Het afwasmiddel ruikt hierdoor echt fris naar een waterlandschap; heel toepasselijk. Ik vind het in ieder geval een heerlijke geur: veel natuurlijker dan het gangbare citrus. Hij schuimt fijn en de test met het muffinblik heeft dit afwasmiddel glansrijk doorstaan. Een fijn cadeautje dus en zeker geen straf om op Eigenwijs Blij aandacht aan te besteden. Zwerfaval, daar doe ik niet aan (wie zijn die mensen die daar wel aan doen??). Maar zo lang als dat deze fles afwasmiddel op mijn aanrecht staat zal ik mij zeker op extra bewust zijn van het plastic dat ik elke dag opnieuw in de prullenbak gooi. Zoals Ecover zelf zegt: “Een gezonde wereld begint bij je thuis.”

Ecover limited edition afwasmiddel eucalyptus en zeelavendel is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *