CERTI: eerlijke bloemen bloeien het mooist!

5 oktober 2016

Je ontvangt wat verzoeken af als hoofdredacteur van een blog als dit. Zo zat er ineens een berichtje in mijn inbox of ik de bloemen van CERTI wilde testen: bloemen die vers van de kweker worden bezorgd in plaats van via tig tussenpersonen. Nog voor ik ja kon zeggen stond er al een bos voor de deur. Mijn huis werd daarom tijdelijk opgefleurd met een mooie bos witte rozen. En ik moet zeggen: het idee van CERTI bevalt mij wel!

Wil jij ook zo’n mooie bos bloemen van CERTI in huis? Tot en met woensdag 19 oktober kun je meedoen aan onze winactie. Twee winnaars ontvangen dan een door Eigenwijs Blij geselecteerde bos bloemen ter waarde van ongeveer 25 euro!

Mensen houden van bloemen

Om heel eerlijk te zijn houd ik eigenlijk helemaal niet van snijbloemen. Een voorgefabriceerd boeket is vaak een heel gedoe om uit z’n jasje te krijgen, inclusief elastiekjes en weet ik wat. Ik vind het vaak duur voor wat het is, en heb een hekel aan dat zo’n bos bloemen dan staat te verwelken terwijl je nog totaal geen zin hebt om hem weg te gooien, waardoor je uiteindelijk een beschimmelde vaas staat uit te wassen. Een beetje zoals die ene appel in je fruitschaal. Bovendien houden bloemen helemaal niet van mensen, maar van bijen. Maar goed, de meeste mensen houden wel van bloemen en dan is het wel fijn als die bloemen lang mooi blijven en dat de teler er een eerlijke prijs voor heeft gekregen. En dat is precies wat CERTI belooft.

certi-bloemen-2

Uit de verpakking halen

Zoals ik al schreef stond er ineens een postbode met een bos bloemen voor de deur. Of eigenlijk met een langwerpige doos. Daarin zat op een zeer kunstige manier een prachtige bos witte rozen verpakt. Het was wel even knutselen om de bloemen uit zijn kartonnen jas te bevrijden, maar het was duidelijk dat er alles aan was gedaan om de bloemen zo fris mogelijk aan te laten komen. De stengels zaten in een potje met een vochtige substantie, zodat de rozen geen water te kort komen. Natuurlijk zat er zo’n zakje voeding bij.

certi-bloemen-4

Daarnaast werd ik met een kaartje met een code uitgenodigd om naar de site te gaan om te lezen hoe ik mijn rozen moet verzorgen. De tekst is een beetje meer voor Google geschreven dan voor mij, maar ik doe desondanks braaf wat er van mij gevraagd wordt. En een paar minuten later staat er een prachtige bos rozen op tafel. Daar word zelfs een notoire snijbloemenhater als ik toch wel erg blij van!

certi-bloemen-5

CERTI: eerlijke handel én langer mooi

Maar wat is CERTI nou eigenlijk? Met de bos in de vaas had ik eindelijk tijd om dat eens goed uit te zoeken. Het bijgevoegde persbericht is lang, maar de basis is zo logisch dat het vreemd is dat het niet al eerder bestond: de bloemen worden direct bij de kweker ingekocht en vandaaruit direct verzonden naar de eindontvanger. De kweker krijgt een eerlijke prijs voor zijn product en de bloemen staan niet dagenlang te verpieteren in een loods. Logisch, toch? En zo’n bos is dus niet eens zo heel duur. Mijn bos witte rozen blijkt op moment van schrijven €18,90. Dat is inclusief (gratis) bezorging. Ze hebben ook mooie planten bij CERTI trouwens, voor wie ook niet zo van de snijbloemen is.

certi-bloemen-7

De heetste week van het jaar

Alle prachtige verhalen ten spijt: de witte rozen hebben de domste week van het jaar uitgekozen om bij mij in huis te komen logeren. Het is elke dag 30 graden en ze zouden peentjes hebben gezweet als ze het hadden gekund. Na een week zien ze er dan ook niet meer zo fleurig uit. Ik vind echter dat ze het nog heel knap gedaan hebben. Ik ben ervan overtuigd dat ze het zeker twee weken zullen volhouden in normale Nederlandse omstandigheden. En had ik al gezegd dat de kweker een eerlijke prijs krijgt? Ja hè? Maar daar vind ik dus eigenlijk nog een veel groter voordeel van dit interessante product. Meer van deze initiatieven graag!

certi-bloemen-6

Winnen: ook genieten van zo’n mooie bos bloemen van CERTI?

Eigenwijs Blij mag van CERTI twee bossen bloemen weggeven, elk ter waarde van ongeveer 25 euro. Winnen? Vertel mij dan in de reacties welke kleur bloemen jij mooi vindt. Meedoen kan t/m woensdag 19 oktober 2016. Daarna kies ik twee winnaars met wie ik contact zal opnemen voor de adressen (let op: je kunt alleen meedoen als je in Nederland woont).

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

8 reacties op “CERTI: eerlijke bloemen bloeien het mooist!

 1. Het klinkt misschien saai, maar ik vind eigenlijk rozen gewoon heel erg mooi 🙂

 2. Willianne okt 6, 2016

  Hoi!
  Gele bloemen of een geheel geel boeket vind ik het mooist! Maar ook een veld bos bloemen vind ik heel erg mooi. Als het maar niet zo stijf is:)

 3. Anita H. okt 6, 2016

  Ik vind alle kleuren bloemen mooi. Maar vanwege de roze muren in mijn woonkamer, vind ik roze wel heel goed matchen.

 4. wit wit wit wit! Ik stem wit. Of groen, maar die kleur rozen is er denk ik niet 😉

 5. Inge Groenen okt 7, 2016

  Mijn moeder staat altijd voor mij klaar
  en daarom verdient zij een verwengebaar.
  Met een mooi wit CERTI-boeket
  wordt zij echt in het zonnetje gezet
  en beleeft zij veel genietpret!

 6. Bianca okt 13, 2016

  Als ik zelf bloemen kies, is dat meestal geel, rood of roze. Afgelopen zondag was ik jarig, wat ik wegens een verbouwing niet écht vierde, maar van mijn ex-schoonouders kreeg ik via de post een wel héél fleurig boeketje: geel, paars, roze, wit. Staat hartstikke gezellig.

 7. Hier hou ik nou van! Geen tussenpersonen die er een veel te hoge marge op pakken, maar de betaling gaat volledig naar de kweker, top!

  Mij kun je overigens blij maken met wit of zachterose 😉

 8. Nadia okt 19, 2016

  Mooie rozen voor een eerlijke en betaalbare prijs. Op televisie heb ik een programma gezien met veel kritiek m.b.t. kweker in het buitenland. Goed dat er Certi is, ideaal om een boeketje cadeau te geven. Ik zelf hou van bloemen, het liefst een bont boeketje.