3 documentaires over duurzaamheid – Movies that Matter festival online

22 maart 2020

In het kader van thuis blijven. Mijn favoriete filmfestival is afgelast maar sommige films verschijnen nu toch online! Ik heb het over het Movies that Matter festival, waar films en documentaires worden getoond over mensenrechten en duurzame samenleving. Het vindt elk jaar eind maart plaats in Den Haag en is in de huidige corona-crisis uiteraard afgelast. Maar sommige documentaires zijn korte tijd online te zien! Dus nu kan iedereen – ook als je ver van Den Haag woont – ze toch kijken! Ik noem in deze blog 3 documentaires die met duurzaamheid en de planeet te maken hebben.

De films zijn beschikbaar via Picl, je betaalt per film en steunt daarmee Movies that Matter. Of ga naar de website van Movies that Matter. Het zijn altijd prachtige en bijzondere documentaires dus ik kan je zeker aanraden iets te kijken! En neem ook een kijkje bij de films die niet direct over duurzaamheid gaan, er zitten erg interessante verhalen bij.

Earth

Beschikbaar t/m 20 april – kosten €8,50

Een prachtige documentaire over de door mensen gemaakte aarde. Grondstofwinning tot er niks meer over is, mijnen, omploegen, platwalsen. Hoeveel kan de aarde aan? Mooie beelden en veel stof tot nadenken.

In zeven delen wordt de impact van de mens op de planeet laten zien, in Europa en de VS. Trage shots van landschappen worden afgewisseld met interviews met de mensen die er werken.

Bekijk de film hier.

No Gold for Kalsaka

Beschikbaar t/m 20 april – kosten €8,50

https://www.youtube.com/watch?v=5dWex3tc-Ao

Een Brits mijnbouwbedrijf komt naar Burkina Faso om goud te winnen. Het kleine dorp Kalsaka is dankbaar en hoopvol vanwege de vele beloftes die de Britten maken. Kalsaka zou het nieuwe Parijs worden, met goede scholen, buurthuizen, klinieken. Maar als de Britten weer vertrekken, laten ze Kalsaka geruïneerd achter. Geen van de beloftes is waargemaakt.

Bekijk de film hier.

Sidik en de panter

Beschikbaar t/m 28 maart – kosten €8,50

In het prachtige berglandschap van Koerdisch Irak zoekt Sidik al jaren naar de panter die 25 jaar geleden voor het laatst gezien is. Als hij de panter zou vinden, kan dit namelijk betekenen dat het gebied tot nationaal reservaat wordt verklaard. Sidik hoopt daarmee het land te redden.

Bekijk de film hier.

 

Ik wens je veel plezier bij het kijken! Laat een berichtje achter (hieronder of via Facebook) als je één van de films hebt gezien, ik ben benieuwd wat je ervan vond!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *