De favoriete thuisbatterij van onze community

19 januari 2024

Wij vroegen de groene nerds naar hun meest favoriete thuisbatterij. In dit artikel delen we welke batterij de voorkeur heeft onder groene voorlopers.

De opzet

De Telegram-community van de Groene Nerds is een zeer actieve en toegewijde groep groene nerds. Begin 2024 hebben we onder hen een onderzoek verricht naar de adoptie van thuisbatterijen. Als onderdeel van dit onderzoek (=74) vroegen we hen naar hun favoriete thuisbatterij.

De top 3

Dit zijn de 3 favoriete batterijen van de groene nerds.

  1. Sessy
    De Sessy is favoriet vanwege het open karakter. Dit uit zich in een open lokale API waarmee je de batterij kunt aansturen, en een open houding naar de community en hun suggesties. Daarnaast kan je de batterij zo aansturen zoals je zelf wilt. Interessant is trouwens dat Sessy batterijen de komende tijd ook op onbalansmarkt actief kunnen zijn!
  2. Zonneplan Nexus
    De Zonneplan Nexus is geroemd vanwege de innovativiteit om te kunnen handelen op de onbalansmarkt, en zo zeer interessante rendementen te maken. De batterij heeft een groot vermogen en heeft een behoorlijke lage prijs per kWh. Naast het aantrekkelijke rendement, draag je door mee te doen op de onbalansmarkt ook bij aan de energietransitie.
  3. Tesla Powerwall
    Tesla is geliefd vanwege het mooie ontwerp, dat gezien mag worden. Het komt dan ook mooi uit dat deze thuisbatterij als een van de weinigen buiten geplaatst kan worden. Bovendien is de batterij van Tesla goed zelf aan te sturen. Dit maakt dat de Powerwall onze top 3 compleet maakt.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

3 reacties op “De favoriete thuisbatterij van onze community

  1. Ik snap er niet zoveel van eerlijk gezegt… als je zelf zonnepanelen hebt en bijvoorbeeld een electrische auto dan heb je ook waarschijnlijk een 3-fase aangesloten huis. Een Sessy kan maar op 1 fase werken (of of of) en daardoor ook alleen maar op die ene fase stroom terug leveren. Afhankelijk van de instelling (0 op de meter bij) wordt het hele systeem in balans gebracht door bijvoorbeeld op een fase terug te leveren omdat een andere fase, die niet is aangesloten op een Sessy, stroom verbruikt… ik vind het wazig…. (heb 2 sessy’s maar die ga ik vervangen voor een echt 3-fase systeem)… Daarnaast is het met een dynamisch contract (wat niemand wil natuurlijk) geen geld verdienen, dat is alleen als je naar je batterij kijkt… als je naar het geheel kijkt, dan wil je gewoon een vast contract, ook al heb je batterijen… ik heb nu een jarenlange sheet met kosteninzichten van zowel vaste contracten als dynamische, en ik kan met zekerheid zeggen dat ik nooit meer een dynamisch contract wil als het niet hoeft…. ben bereid om een en ander nog wat duidelijker uit te leggen eventueel šŸ™‚