Te gek! Met Danny Oosterveer heb ik keihard gewerkt aan een nieuwe podcast: de Groene Nerds! Samen verkennen we hoe technologie werkt aan de energietransitie. Je luistert vandaag naar de eerste aflevering.

De eerste aflevering gaat over: dynamische energieprijzen! In de eerste aflevering staan we stil bij: wat zijn dynamische energieprijzen nu eigenlijk en hoe werken ze? Samen met Rens Schoorl van Tibber als eerste gast (en trotse sponsor) verkennen we deze vrij nieuwe manier van stroom afnemen.

Luister de Groene Nerds in je favoriete podcast app

Apple Podcasts

Spotify

Podimo

YouTube podcasts

Google Podcasts

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

6 reacties op “Special: de Groene Nerds

 1. willem jun 30, 2023

  Ben wel erg benieuwd naar jullie aangekondigde onderwerp over het uitzetten van de zonnepanelen en dan met name of het nadelig is om dat te doen via het uitzetten van de 240V voeding (al dan niet op de groepenkast).

 2. Giovanna mei 1, 2024

  Over het uitzetten van zonnepanelen: ik heb Hoymiles en heb de optie om het actieve uitgangsvermogen aan te passen in %. Kan ik daarmee ook teruglevering voorkomen als ik die op zonnige dagen op bijv. 5% zou zetten?

 3. Kees Noome jun 21, 2024

  Ik mis bij SolarEdge nog een veld voor de energiebelasting: bij de salderingsregeling ontvang je die ook terug zolang je niet meer teruglevert dan afneemt. Dus dan kost bij teruglevering het voor de consument pas geld als de negatieve prijs negatiever is dan de energiebelasting: €0,1088 excl. BTW = €0,131648 incl.BTW
  Een staatje waarop het aantal uren/jaar met stroomprijzen < €0,13 is voor de gemiddelde consument relevanter.

  • Goed punt, dit zou nog mooier zijn. Maar kan me voorstellen dat het voor SolarEdge ook een hoop werk is om de prijsopbouw per land anders te maken. Als je zelf weet dat je toch onder de grens blijft, zou je de energiebelasting ook uit de prijsopbouw kunnen laten.

   • Kees Noome jun 23, 2024

    Hoe moeten de velden in de Solar app dan ingevuld worden? Een negatieve opslag (energiebelasting-opslag leverancier/kWh) kan niet.