Nicolaas van Everdingen van Plushuis is al vroeg begonnen met het (ver)bouwen van woningen tot jaren ’30-huis. Lees: een jaren 2030 huis. Huizen die nog béter geïsoleerd zijn dan het huidige bouwbesluit. Dat doet hij met een aantal vaste elementen en een plan van aanpak. Met dit plan kunnen geselecteerde aannemers aan de slag. 

We zijn voor deze podcast te gast in het huis van Sebo en Jacomien. Hun huis is in 2017 compleet ‘vernieuwbouwd’ door Plushuis. En eerlijk is eerlijk: het ís een heerlijke woning. Dankzij een blowerdoortest en thermografie werd pijnlijk inzichtelijk hoe slecht het huis er, qua isolatie, er aan toe was. Door de testen en de aannemer is het huis factor 5 verbeterd. Beter dan een nieuwbouw woning. Een huis waar het altijd lente is, zoals Nicolaas dat noemt. 

Naast plannen zorgt Nicolaas ook voor een gedegen opleiding voor het ‘betere bouwen’. Zodoende maakt hij zichzelf wellicht overbodig. Maar met  alleen al 100.000 vrijstaande woningen in Gelderland, vaak met een enorme energievraag van wel 5000 tot 6000 kuub gas, is er nog genoeg te doen. 

Hoe bouw je beter?

Beter ontwerpen start met een ontwerp dat ervoor zorgt dat het huis 100% kierdicht is en ook nog eens kijkt naar de materiaalkeuze. En vervolgens volgen de stappen in de uitvoering, door het begeleiden en een compleet plan. Met aan het einde een tweede blowerdoortest.

Elk huis van Plushuis wordt aangesloten op het meetportal. Daarbij wordt het energiegebruik, verbruik van de warmtepomp en de opbrengst van de zonnepanelen gemonitord. Hierdoor zien klanten dat alles werkt naar behoren. Oftewel: harde prestatiegaranties. Zo ziet Plushuis of er ergens een storing is en kan ingegrepen worden. 

 

? Apple: https://bit.ly/duurzaampodcast_applepodcasts

? Spotify: https://bit.ly/duurzaampodcast_spotify

 

Links en andere informatie over deze aflevering

? Schrijf je in voor mijn maillijst en ontvang een seintje bij elke nieuwe aflevering

? Volg Doe Duurzaam voor meer over duurzaam leven, wonen en werken

? Stuur me een bericht als je een onderwerp-tip of potentiële gast hebt. Jezelf aanmelden mag natuurlijk ook!


Steun de Podcast over duurzaamheid! Dat kan door over te stappen naar groene energieleverancier vandebron via deze link: https://vandebron.nl/?referrer=2403166. We krijgen dan allebei € 100 korting!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Nicolaas van Everdingen (Plushuis) vernieuwbouwt nu al jaren 2030 woningen

  1. Dank je voor het leuke interview, Aljo!

    Sebo en Jacomien zijn ware ambassadeurs die iedereen een Plushuis gunnen. Ze doen elke keer mee met de Duurzame Huizenroute (dit jaar even niet) om anderen dat fijne gevoel te laten ervaren.

    Nicolaas van Everdingen
    http://www.plushuis.nu