Alle informatie over Tibber op één plek

Op deze plek verzamelen we alle relevante informatie over Tibber. Tibber is een van de enkele leveranciers van dynamische energieprijzen in Nederland. Met een energiecontract van Tibber betaal je de daadwerkelijke prijs per kWh die geldt op het moment dat je stroom verbruikt. In één app vind je alles wat je nodig hebt: de huidige stroomprijzen, inzicht in je verbruik en slimme functies om te besparen op je energierekening.

De energieprijs bij Tibber

In onderstaande grafiek zie de energieprijs die je vandaar bij Tibber betaalt. Dit is de prijs inclusief alle belastingen, dus de prijs die je als klant betaalt.

De prijs bij Tibber is zo opgebouwd:

Inkoopprijs+
Opslag Tibber1,8 cent+
Energiebelasting10,9 cent+
Btw21%=
Vandaag tussen 02:00 en 03:00 is dat:0 results
.

Bij Tibber betaal je de inkoopprijs die op de beurs wordt bepaald, plus 0,2 cent (€ 0,002) per kWh voor onbalanskosten en Garantie van Oorsprong. Meer daarover in dit artikel van Tibber. Daarnaast betaal je bij Tibber alleen € 3,99 per maand abonnementskosten. Let op: Tibber levert alleen elektriciteit en geen gas. Dit kun je altijd bij een andere aanbieder afnemen.

Facts & figures Tibber

Hieronder zie je in één oogopslag alles van Tibber op een rij. Zo vergelijk je makkelijk alle dynamische energieleveranciers in Nederland.

factuur

geen voorschot
maandelijks

klantenservice

chat
e-mail

leverkosten

€ 3,99 per maand

Facturatie bij Tibber

Bij Tibber betaal je geen voorschot, iedere eerste week na afloop van de maand ontvang je een factuur. Op deze factuur staan de werkelijke kosten. Het voordeel hiervan is dat je exact weet waar je aan toe bent, het nadeel is dat je in de winterperiode veel hogere facturen krijgt dan in de zomer.

Salderen bij Tibber

Ook bij Tibber kun je salderen en terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige dingen werken door de dynamische stroomprijzen van Tibber misschien net iets anders dan je gewend bent.

Als je teruglevert bij Tibber krijg je hier een dynamisch uurtarief voor. Tibber geeft je exact dezelfde prijs terug die op dat moment ook geldt als je stroom afneemt, inclusief energiebelasting en de btw van 21%.

Een voorbeeld: Tussen 18.00 en 19.00 is de elektriciteitsprijs €0,34 per kWh. Dan krijg je op dat moment ook €0,34 per kWh van Tibber terug. Als energieleverancier is Tibber verplicht om de salderingsregeling op jaarbasis toe te passen. Dat komt omdat het kan vaak zo is dat je in de zomermaanden meer produceert dan verbruikt en in de wintermaanden juist weer meer verbruikt dan produceert.

Aan de salderingsregeling zit een beperking: je kan salderen tot aan je verbruik. Als je dus 3600 kWh verbruikt, kan je tot 3600 kWh salderen. Je krijgt in dit scenario tot 3600 kWh de belastingen terug bovenop het dynamische uurtarief. Produceer je meer dan je verbruikt in een jaar? Dan heb je over de overproductie geen recht op de energiebelasting en die btw van 21%.

Om het zo simpel mogelijk te houden, betaalt Tibber de energiebelasting en btw over elke geproduceerde kWh uit, ongeacht of je nu meer opgewekt dan verbruikt hebt in een maand.

Mocht je aan het eind van het jaar meer teruggeleverd dan verbruikt hebben, dan moet je de teveel uitgekeerde belastingen terugbetalen.

Artikelen over dynamische energieprijzen

Geef je mening over Tibber

Heb jij een vraag of opmerking over Tibber? Laat ‘m hieronder achter. We lezen ze graag.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

2 reacties op “Energieleverancier Tibber

 1. Conrad dec 17, 2023

  Ik snap de structuur van de dynamische tarieven, levering en “terug-leveren en de Saldering. en de factureringen
  Een structureel probleem is dat verschillende “leveranciers” ONDUIDELIJK zijn over de termen “terug-leveren” en “opwekking”‘
  Ik heb me daar meerdere maken in het verleden geërgerd!!!
  “Terug-leveren” technisch gezien gebaseerd op Meterstanden maar “Opwekking” = Gesaldeerde Energie + Terug-levering !!!!!
  Beide componenten kunnen alleen vanuit Meterstanden worden berekend!!!!
  Leveranciers weten niet hoeveel energie is intern verbruikt—-Ze kunnen dus niet weten wat in elk geval weten was de opwekking was,
  Ik adviseer daarom in voorbeeld het woord “opwekking” in communicaties en en Rekenvoorbeelden nooit meer gebruikt wordt in Aanbiedingen voor Energie Leveringen

 2. Filip de Kort feb 18, 2024

  Tibber biedt tegenwoordig WEL gas aan, maar alleen icm electriciteit. Maar onduidelijk is of ze dan via een andere leverancier doen of dat dit een ‘eigen’ product is.