Webshop Lush.co.uk: je spullen van de Lush bestellen in Engeland

3 juli 2015

Al ruim tien jaar ben ik een echte Lushie. Ik douch met de verzorgingsproducten van Lush, ga ermee in bad en was mijn handen ermee. Een probleem: in mijn wijde omgeving geen winkel te vinden. Geen nood, er is altijd nog de webshop. En dan blijkt steeds opnieuw maar weer dat bestellen in Engeland goedkoper is dan in Nederland. Maar niet zonder nadelen, jammer genoeg.

Natuurlijke verzorging met Lush

Lush is zo bekend, dat het merk eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft. Ik schreef ook al eerder over de natuurlijke voetverzorging van Lush. Deze iconen van de site vatten het huidige beleid wel mooi samen:

lush-natuurlijke-verzorging

Assortiment: douche, bad en veel meer!

Zo ongeveer elk verzorgingsproduct dat je nodig kunt hebben, kun je bestellen bij de Lush. Gels voor onder de douche, shampoo en reinigingsproducten: het is er allemaal. Klassiekers zijn de bruisballen voor in bad en de zogenaamde naakte producten, zoals blokken shampoo in plaats van vloeibare shampoo. Maar bij Lush zitten ze ook niet stil. Inmiddels hebben ze ook allerlei ‘blokjes’ om je tanden mee te poetsen, deodorant in poedervorm, en parfum en make-up.

Voordelen van Lush bestellen in Engeland

Maar als er ook een Nederlandse webshop is, waarom zou je dan bestellen in Engeland? Nou gewoon, omdat het vrijwel altijd goedkoper is. Het hangt natuurlijk wat af van de wisselkoers, maar de laatste keer was ik inclusief verzendkosten 128 euro kwijt voor een bestelling die vanuit de Nederlandse winkel 147 euro had gekost. Dat verschil is te groot om te negeren. Vroeger was er nog een andere reden om bij Lush.co.uk te bestellen: Retro. Dit waren producten die eigenlijk niet meer bestonden, maar waar limited een kleine extra batch van gemaakt was. Retro bestaat helaas niet meer, maar ook nu heeft de Engelse webshop van Lush regelmatig unieke aanbiedingen.

Bestelproces: account, bezorger kiezen, betalen

Ik zocht eind mei dus voor ruim 100 euro aan fijne producten uit. Voor het plaatsen van een bestelling via Lush.co.uk heb je een account nodig. Zo’n account is ook erg fijn om later terug te kijken hoe lang je blijkbaar doet met een portie van een product. Dat maakt slim inkopen steeds gemakkelijker. Als je pakje onder de twee kilogram blijft, kun je laten bezorgen door Royal Mail. Dat is iets goedkoper dan UPS (7,95 of 9,95 pond versus 10,95 pond). Boven de twee kilogram wordt je bestelling automatisch bezorgd door UPS en ontvang je ook een trackingcode.

Betalen gaat uiteraard met creditcard. Direct na mijn betaling ontvang ik een bevestigingsmail. In de mail staat alleen mijn ordernummer, geen opsomming van de door mij bestelde producten. Voor dat overzicht moet je inloggen in je account. Twee dagen later ontvang ik twee nieuwe e-mails: mijn bestelling is dispatched en verzonden. Nog twee dagen later staat er een mannetje van UPS voor de deur.

lush-verpakking

Bezorging: levering en behandeling van klachten

Vier dagen na mijn bestelling wordt mijn pakket van de Lush dus al bezorgd. Ik vind dat best snel. Helaas zag ik deze keer ook het nadeel van een internationale bestelling. Mijn pakket rook vast heel lekker, want de douane heeft mijn pakket opengemaakt en vervolgens weer dichtgeplakt. De producten zijn onbeschadigd, maar dat is dus wel het nadeel van bestellen in Engeland. Met de Nederlandse webshop heb je dit natuurlijk niet.

Sowieso geldt, hoe verder je pakje moet reizen, hoe meer risico. Zo ontving ik ooit een totaal verbrijzelde bruisbal. Gelukkig is de afhandeling van klachten zeer goed. Ik mocht kiezen voor een refund of een gratis verzonden vervangend product. Prima geregeld, maar je moet er wel even voor e-mailen.

Eindoordeel: heerlijke producten, goedkoper dan bestellen in Nederland, levering niet zonder risico

De genoemde verzendkosten en dergelijke zijn gecheckt op 16 juni 2015. Daarna kunnen ze eventueel gewijzigd zijn door Lush.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

2 reacties op “Webshop Lush.co.uk: je spullen van de Lush bestellen in Engeland

  1. Sonia Budie jan 24, 2020

    Waar kan ik Lush zeep bestellen, liefst via mail