Interview Tess: “Rebelleren tegen de mensenmassa moet kunnen.”

7 november 2016

Tess is onze nieuwste aanwinst voor ons blogteam en bovendien onze eerste blogger uit België. Ze is van plan om te schrijven over heel veel verschillende dingen, van gezondheid en nieuwe producten tot dierenwelzijn en evenementen. In dit interview lees je hoe Tess ‘eigenwijs blij’ leeft en welke stappen ze nog wil gaan zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik doe toegepaste grafiek in de academie en ik volg ook nog Zweedse les en fotografieles. Ook ben ik vrijwilliger bij Grip vzw en Handiknap, die opkomen voor inclusie voor personen met een beperking in de maatschappij. Verder zorg ik ook voor de administratie voor Act4Change. Een organisatie die met duurzaamheid en ecologie bezig is.

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Rebelleren tegen de gewone normen in de maatschappij, en wat anders doen dan de doorsnee mens. Op gebied van milieu, hobby, interesses, gelijke rechten voor iedereen, dierenwelzijn, … en ik durf daarmee eens koppig te zijn. Om iedereen te overtuigen.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Het is enkele jaren geleden begonnen. Op het moment dat ecologisch en duurzaam leven meer een trend is gaan worden, en ik pas dat meer toe in het leven omdat ik bezorgd ben over de toekomst van planeet aarde. Maar als die trend ooit voorbij zou zijn, blijf ik dat nog doen.

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Ik ben gek op chips en andere zoute hapjes, waar ik moeilijk van kan afblijven. Als ik ermee begin te eten, omdat het zo lekker is. Ook al weet ik dat het ongezond is. Ik ben verzot op het kledingmerk Jack Wolfskin, omdat ik het pootje een leuk logo vindt. Mijn kleerkast is meer van de helft van dat merk alleen, omdat het praktische kledij dat snel droogt en gewoonlijk niet moet strijken.

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

  • Gezonder gaan koken en eten
  • Mijn flat ontspullen
  • Minder afval in huis
  • Meer tijd maken voor DIY-projecten

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Gewoon jezelf zijn. De gepaste ecologische leefstijl volgens jezelf en eventueel je gezin te vinden. Rebelleren tegen de mensenmassa moet kunnen, want daaruit bloeien de beste initiatieven.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Eén reactie op “Interview Tess: “Rebelleren tegen de mensenmassa moet kunnen.”

  1. Remi van Beekum nov 7, 2016

    Welkom!