Interview Gianluigi: “Alles hangt met elkaar samen, dat is het interessante aan de zoektocht”

19 juni 2017

Gianluigi Cuccureddu geeft advies aan MVO- en non-profit organisaties. Daarnaast is hij verbonden aan de Blije B. Zijn steekwoord is ‘balans’. In dit interview lees je hoe Gianluigi ‘eigenwijs blij’ leeft en welke stappen hij nog wil gaan zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik help organisaties middels online succesvoller te maken. Dit doe ik bijvoorbeeld via Mauxilium, een boutique adviesbureau gericht op MVO- en non-profit organisaties.

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Het steekwoord in mijn ‘eigenwijs blij’ leven is balans. Met name balans tussen werk en privé, gezond en goed eten, lichaam versus spiritualiteit. Alles hangt met elkaar samen, dat is het interessante aan de zoektocht, maar ook wel lastig omdat we teveel worden bezig gehouden met allerlei ‘moetjes’ zodat we (te) weinig tijd hebben voor werkelijke zelf-ontplooiing.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Wat betreft het gezonde leven, dat ging geleidelijk, mede omdat er in mijn familie chronisch zieken zijn, is dat een continue zoektocht. ‘De rest’ ging met golven doordat er allerlei globale ontwikkelingen en gebeurtenissen plaatsvonden die mijn bewustzijn alert maakten. Van het financiële systeem tot het voedselsysteem, van godsdiensten tot aan de farmaceutische industrie, we zijn geprogrammeerd om in een bepaalde conformistische manier ons leven te slijten met zo min mogelijk ‘gedoe’. Op meerdere momenten ging dat breken, kwam ik uit een waas en ging ik meer en meer mijn eigen ding doen.

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Ja lekker ‘fout’ eten sluipt er nog wel eens in. Ik hou van vlees, maar probeer het zo min mogelijk te eten, eens in de week of twee weken. Zoals eerder aangegeven bestaat alles uit Balans. Helemaal geen vlees eten is voor mij onnatuurlijk en geloof ook niet dat dat de bedoeling is. Wanneer de lichamelijke balans weg is, krijg ik ook nog wel een snoepbuien. 🙂

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

Minder werken, meer genieten van het aardse leven. Meer balans in alles vinden, op micro tot aan macro-niveau. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Realiseer je dat alles staat en valt met het financiële systeem. Het houdt ons in de greep, denk aan rente en fractioneel bankieren. Ze veroorzaken alle crisissen, ook de huidige. Wanneer wij burgers dit aanpakken, volgt de rest vanzelf, en zullen wij allen dat kunnen gaan doen waar onze passie ligt. Ik ben al een paar jaar actief verbonden aan de Blije B, een coöperatieve bank in oprichting, omdat we dit zelf moeten oplossen. Gaan wachten op de overheid of het bancaire sector heeft gewoonweg geen nut, ga op ontdekkingstocht!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *