Interview Danielle: “Ik voel me van binnen altijd nog een kind op een bepaalde manier”

7 augustus 2017

Danielle Vergonet (rechts op de foto) is eigenaar van Dhana Chocolade, een uniek klein chocoladebedrijf. Daarnaast kan ze erg geniet van speciaalbier en kiest ze zo veel mogelijk haar eigen (avontuurlijke) pad in het leven. In dit interview lees je hoe Danielle ‘eigenwijs blij’ leeft en welke stappen zij nog wil gaan zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik maak gezonde chocolade bonbons, geef workshops, ik werk daarnaast ook nog bij een kaasmakerij en in een restaurant als assistent kok. Ik hou ontzettend veel van fitness en doe dat zeker 5 x in de week. Jeetje nu ik alles bij elkaar zie is dat best een hoop! Daarnaast hoppen wij van huis naar huis en passen wij op veel honden.

Wat is jouw manier van ‘eigenwijs blij’ leven? Welke thema’s zijn hierbij voor jou belangrijk?

Respect voor jezelf en trouw zijn naar jezelf. Wat voelt voor mij als echt en wil ik echt heel graag. Dan heb ik geen reden om het niet te doen. Ik speel graag en voel me van binnen altijd nog een kind op een bepaalde manier. Als ik de regen en modder zie wil ik er in dansen als ik een speeltuin zie wil ik er ook naar toe. Voor mij is mijn eigen bedrijf dan ook een spelletje, ik zie iedere stap als een sprongetje in de lucht en vind dat erg leuk om te doen! Het leven wat veel andere mensen leiden zoals een full-time baan op een kantoor maakt mij voelen als een zombie. Ik moet avontuur hebben en mijn eigen ding doen anders voel ik mij zelf niet meer.

Het is voor mij dus zelfstandig leven, je eigen pad kiezen, vooruit kijken, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik heb plannen voor de toekomst en visualiseer ze. Maar ik heb geen idee hoe. Ik heb er volledig vertrouwen in, maar in de praktijk ben ik echt bezig met wat er nu is. Welke stappen zet ik nu voor mijn bedrijf en ik luister eigenlijk naar niemand. Ik luister wel en hoor het wel, maar kies altijd mijn eigen pad. Dat is altijd al gezegd tegen mij, dat ik eigenwijs was. Voor mij is het luisteren naar jezelf. Ook al zegt iedereen dat dit het beste voor mij is, als het niet zo voelt dan doe ik dat niet en dat maakt mij blij. Hoe spannend het ook is. Uiteindelijk weet ik het alleen wat mij echt gelukkig maakt. En als ik later uit vind dat het niet zo was, dan kan dat ook gebeuren.

Was er een moment in je leven waarop je dacht: nu ga ik het anders doen? Of ging dat geleidelijk of direct van huis uit?

Dat was eigenlijk toen ik in een relatie zat en ik volledig over mij heen liet lopen en er niks gebeurde qua plannen. Ik had zoveel plannen en hij ook, maar het daadwerkelijk uitvoeren was een tweede. Ik werd er misselijk en ziek van. Ik besloot toen om het anders te doen en mijn eigen weg te gaan in plaats van als een schaapje achter mensen aan te lopen en te wachten wat de ander doet.

Sommigen mensen denken dat ik dat mijn hele leven al mijn eigen ding heb gedaan, maar zo heeft het nooit gevoeld. Het was altijd eerst als een soort terug trekken uit situaties, omdat dingen mij snel teveel zijn. Maar tegenwoordig kies ik bewust wat ik echt doe en met wie ik om ga.

Heb je heimelijke genoegens? Dingen die volgens je eigen overtuiging ‘fout’ zijn, maar die je jezelf toch af en toe gunt?

Haha, ja ik hou heel erg van speciale biertjes. Maar in mijn hoofd kan het zo slecht zijn dat ik er dan zelf niet zo van geniet. Maar bij het drinken van een speciaal biertje ga ik helemaal ontspannen en neem ik echt een moment voor mezelf. Ik kom dan helemaal in het nu. Sommige mensen hebben dat met koffie, maar ik ben zelf geen koffie-drinker en thee vind ik erg saai. Bier is echt mijn moment (als ik het mezelf toesta).

Welke stappen voor een in jouw ogen beter leven denk je in de toekomst te zullen gaan zetten?

Meer focussen op het goede in het leven en trots zijn op de stappen die ik maak. Dat maakt dat ik tevreden ben hoe het is, in plaats van dat ik geneigd ben altijd kritisch naar alles te kijken en minder te genieten van wat ik allemaal doe.

Welke tip voor een ‘eigenwijs blij’ leven wil je graag met iedereen delen?

Vertrouw volledig op jezelf en het leven! Alles is mogelijk en focus je daar op in plaats van wat er misschien kan gebeuren.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *